Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα σπουδαία αμυγδαλωτά της θείας Αννούλας

της Άννας Αλαφούζου Συνταγέςγλυκά, επιδόρπιο, αμυγδαλωτά, αμυγδαλόψιχα, ζάχαρη, φρυγανιά, ανθόνερο, ασπράδια, ζάχαρη άχνη

“Δεν έχω ακούσει κανέναν στην οικογένεια να την λέει Άννα. Αννούλα την λένε όλοι. Αδελφή του μπαμπά μου υπέροχη. Όταν ήμουν μικρή, αισθανόμουν ότι δεν είναι μια θεία σαν τις άλλες. Ένιωθα ότι μαζί της μπορώ να κάνω όλα όσα δικαιολογούσε το πολύ νεαρόν της τότε ηλικίας μου. Ταυτόχρονα την αισθανόμουν κι εύθραυστη. Με μιαν ευαισθησία που ξεχώριζε από το πώς φρόντιζε για κάτι. Είτε αυτό ήταν μια γάτα περαστική είτε ένα μάτσο γιασεμιά περασμένα σε πευκοβελόνες. Σας αφήνω στη γλύκα της και στα σπουδαία αμυγδαλωτά της.”

Στέλλα Αλαφούζου

photo: pinterest.com/mariepauleperal
photo: pinterest.com/mariepauleperal

Αμυγδαλωτά σπουδαία

  • ½ κιλό αμύγδαλο ψίχα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 2 κουταλιές ανθόνερο
  • 3 ασπράδια
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη μαζί και στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί, δηλαδή προσθέτουμε το ανθόνερο και τη φρυγανιά.

Τα πλάθουμε σε σχήμα πολύ μικρού αχλαδιού και τα ρίχνουμε στην ζάχαρη άχνη, τα πασπαλίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρογγυλή. Μετά από λίγο τα κλείνουμε με σελοφάν.

Δεν τα ψήνουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'