Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Περπατώ, περπατώ εις τους λόφους...

του Άντυ Παξινού Wikiλουλούδια, χειμώνας, ανεμώνες, μολόχα, τσουκνίδες

Ο χειμώνας δεν έχει ακόμα τελειώσει, όμως όλο και περισσότερα λουλούδια ανθίζουν στους λόφους της πόλης. Όλα μπορούν να ομορφύνουν το βάζο σας, πολλά όμως μπορούν να νοστιμίσουν πίτες και σαλάτες. Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε;

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Καλόγερος, Erodium cicutarium: συλλέγεται τρυφερός από τον χειμώνα μέχρι την άνοιξη. Χρησιμοποιείται κυρίως σε πίτες αλλά και σε ομελέτες με λαχανικά.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Αυτοφυές ροζ γαρυφαλλάκι, Silene Sericea

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ανεμώνη κόκκινη, Anemone Coronaria

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Μολόχα, Malva sylvestris: τα φύλλα και οι τρυφερές κορφές της συλλέγονται από τον χειμώνα έως την άνοιξη. Τα φύλλα τρώγονται βραστά με άλλα χόρτα ή γίνονται ντολμαδάκια.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Τσουκνίδα, Urtica dioica: τα φρέσκα φύλλα της συλλέγονται από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη πριν ανθίσει. Τρώγονται βραστά, σε σαλάτα ή τσιγαριστά με άλλα μυρωδικά. Επίσης με τα φύλλα της και άλλα μυρωδικά φτιάχνονται καταπληκτικές τσουκνιδόπιτες!

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Το Ornithogalum umbellatum, γνωστό και ως «άστρο της Βηθλεέμ».

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Μούσκαρι, Muscari neglectum: ανήκει στην οικογένεια των λειριοειδών, όπως επίσης και το προαναφερόμενο φυτό.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Βίκος, Vicia Benghalensis

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Να και η δική μου χθεσινή σοδειά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'