Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σολομός στη λαδόκολλα με πορτοκάλι

της Gourmelita Συνταγέςσολομός, πορτοκάλι, μουστάρδα, soy sauce, teriyaki sauce, σκόρδο, μαρινάρισμα, φούρνος, ρύζι

Αυτό που μου αρέσει στο σολομό, είναι ότι μαγειρεύεται με πάρα πολλούς τρόπους. Επίσης τρώγεται και ωμός, και αυτός είναι ο δικός μου αγαπημένος τρόπος! Το sushi όμως, προς το παρόν, το αφήνω στους ειδικούς και μοιράζομαι μαζί σας άλλη μια συνταγή σολομού στο φούρνο που μου έδωσε ένας φίλος από την Κύπρο, ο Πάνος Κυπριανού. Είναι εξαιρετική μέσα στην απλότητά της. Ο σολομός ψήνεται μέσα σε λαδόχαρτο και η σάλτσα που μένει είναι τόσο νόστιμη, που θα θέλετε να γλύψετε το πυρέξ! Προετοιμάζεται και ψήνεται γρήγορα αυτό το φαγητό και είναι τέλειο για μεσημεριανό τραπέζι.

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Υλικά:

  • 2 μεγάλα φιλέτα σολομού
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι στυμμένο
  • 1 κ.σ. soy sauce
  • 1 κ.σ. teriyaki sauce
  • 2-3 κ.γ. πικάντικη αγγλική μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τη μουστάρδα, τις σος, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο και λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα σολομού και μαρινάρουμε για όσο θέλουμε. Ιδανικά 1-2 ώρες.

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου. Στρώνουμε με λαδόχαρτο το πυρέξ μας και τοποθετούμε μέσα το σολομό και όλη τη μαρινάδα.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και μετά ανοίγουμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά για να ροδίσει το ψάρι. Σερβίρουμε με ρύζι ιδανικά.

* Η συνταγή είναι από το blog της Gourmelita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Gourmelita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'