Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σουπιές, σπανάκι, σέσκουλα για νόστιμη νηστεία

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςσουπιές, σπανάκι, σέσκουλο, σουπιές με σπανάκι, θαλασσινά, Καθαρά Δευτέρα, μεζέδες

Εντάξει, γνωρίζω ότι γίνομαι γραφική αλλά τι να σας πω... σαν τη μαμά μου κανείς. Σουπιές με σπανάκι και σέσκουλα για σήμερα, μια συνταγή που σε οδηγεί ευθύς αμέσως στη χώρα των γαστρονομικών θαυμάτων! 

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Κι επειδή από Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει η νηστεία για κάποιους από εμάς, ας ξεκινήσουμε νόστιμα!

Υλικά

  • 1½ κιλό σουπιές
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτί  ντοματάκι αποφλοιωμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • μαϊντανό-άνηθο
  • 3 πατάτες

Εκτέλεση

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και, όταν μαραθεί, ρίχνουμε τις σουπιές, το σκορδάκι και τις πατάτες σε δυνατή φωτιά, μετά χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές περίπου τρία τέταρτα.

Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, όπως επίσης το μαϊντανό και τον άνηθο. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο... και καλή Σαρακοστή!

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'