Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπακαλιάρος εύκολος: στον φούρνο με πατάτες

της Μαρίνας Μαυρομάτη Συνταγέςψάρια, βακαλάος, βακαλάος στον φούρνο, ψάρι στον φούρνο, ψάρι με πατάτες, εύκολο ψάρι ψητό

Μία απλή και νόστιμη συνταγή με τον αγαπημένο μας υγράλατο βακαλάο. Αν έχετε και τον βακαλάο ήδη έτοιμο ξαλμυρισμένο (συνηθίζω να κάνω την διαδικασία σε ανύποπτο χρόνο και έπειτα τον διατηρώ στην κατάψυξη), τότε γίνεται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα.

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Για 4 άτομα

Υλικά

  • 750 gr βακαλάος ήδη ξαλμυρισμένος
  • 1 kg πατάτες για φούρνο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • ½ φλ. τσαγιού ελιές μαύρες σε ροδέλες
  • 10 ντοματάκια μικρά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Προετοιμασία:

Αν δεν έχετε έτοιμο ξαλμυρισμένο βακαλάο, δείτε πως μπορείτε να τον ετοιμάσετε εδώ.

Κόψτε το βακαλάο σε μεγαλούτσικα κομμάτια (μερίδες). Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε ροδέλες. Αλατίστε τες. Ψιλοκόψτε το σκόρδο. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίστε πολύ ελαφρά το σκόρδο (προσοχή να μην καεί!).

Τοποθετήστε το βακαλάο εναλλάξ με τις πατάτες μέσα στην γάστρα. Προσθέστε τις ελιές και τα ντοματάκια κομμένα στα 2. Περιχύστε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με πιπέρι.

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Σκεπάστε τη γάστρα, βάλτε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, στις αντιστάσεις, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 90 λεπτά. Σερβίρετε το φαγάκι ζεστό.

*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il laboratorio di mm_skg.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίνας Μαυρομάτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'