Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Στις πλαγιές του Ταϋγέτου, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων

της Κικής Τριανταφύλλη WikiΤαϋγετος, Γεωργίτσι, Ξενώνας, Μπαλκόνι του Ταϋγέτου, Βασιλική Παύλου, Γιώργος Τσιμπίδης, οινοποιός, Monemvasia Winery, άγρια μανιτάρια, καπνιστή πέστροφα, αγριογούρουνο, Κυδωνίτσα, Ακρα Μωρέα, Murra Rossa, Malvasia, wine dinner, foodpairing, εκδήλωση

Όσοι εκδράμουν στον Ταΰγετο το μεσημέρι της Κυριακής 10 Απριλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σπουδαία κρασιά από τον αμπελώνα της Μονεμβασιάς και της ευρύτερης περιοχής του νομού Λακωνίας, πολύπλοκα στη μύτη και στο στόμα, συνδυασμένα με εκλεκτά τοπικά προϊόντα, μαγειρεμένα παραδοσιακά. Ωραίες είναι αυτές οι συνέργειες μέσα στην υπέροχη ανοιξιάτικη φύση, όπως αυτή που προτείνουν ένας ξενώνας και ένα οινοποιείο!

photo: www.lakonistas.gr
photo: www.lakonistas.gr

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, λοιπόν, στο χωριό Γεωργίτσι, στο εστιατόριο του ξενώνα «Μπαλκόνι του Ταϋγέτου», σε συνεργασία με τα κρασιά του οινοποιείου «Monemvasia Winery» ετοιμάζεται ένα μοναδικό μενού. Ο ξενώνας είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1000 μέτρων, μέσα σε ένα εκπληκτικό ορεινό τοπίο με θέα την κοιλάδα του Ευρώτα.  Οι επισκέπτες, αφού απολαύσουν την παρθένα φύση περπατώντας μέσα στα έλατα, τις καστανιές και τα πλατάνια, καλούνται να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα που παράγονται στις πλαγιές του βουνού, τα οποία χρησιμοποιεί στην κουζίνα της η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα του ξενώνα, Βασιλική Παύλου. Ταυτόχρονα, ο οινοποιός Γιώργος Τσιμπίδης θα παρουσιάσει τα κρασιά του, μεταξύ άλλων και το καινούργιο «Murra Rossa» (τοπικός Μονεμβάσιος οίνος ερυθρός)

http: www.malvasiawines.gr
http: www.malvasiawines.gr

Το μενού

Τα πιάτα της Βασιλικής Παύλου συνδυάζονται με τα κρασιά του Γιώργου Τσιμπίδη:

  • Ορεκτικά και σαλάτες με πρωταγωνιστή τα άγρια μανιτάρια / «Κυδωνίτσα 2015» οίνος λευκός ξηρός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Λακωνία (από την ξεχασμένη ποικιλία Κυδωνίτσα, που αναβιώνει και πάλι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή)
  • Πένες ολικής αλέσεως με σάλτσα καπνιστής πέστροφας με φρέσκα βότανα και μυρωδικά του Ταϋγέτου / «Ακρα Μίνωα 2014», οίνος λευκός ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Λακωνία, από τις ποικιλίες μοσχοφίλερο (50%) και ροδίτης (50%)
  • Αγριογούρουνο στιφάδο με άγριο ρύζι / «Murra Rossa» ερυθρός ξηρός, τοπικός Μονεμβασιάς από τις πελοποννησιακές ποικιλίες Αγιωργήτικο και Μαυρούδι
  • Γλυκό από μανιτάρι / «Malvasia» εκλεκτό ΠΟΠ λιαστό γλυκό κρασί από τις ποικιλίες Μονεμβασιά, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα και Aσπρούδες

Πληροφορίες:

Δυνατότητα συμμετοχής στο wine dinner: 60 άτομα, Τιμή: 28 ευρώ / άτομο, Κρατήσεις: 27310-61062

photo: www.taygetosbalcony.gr
photo: www.taygetosbalcony.gr

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'