Brunch αλά κρητικά: σάντουιτς ντοματοσφούγγατο
Αν τα σαββατοκύριακα ξυπνάτε αργά, τι πιο ευχάριστο από ένα ενισχυμένο πρωινό. Θα σας γεμίσει ενέργεια και ευεξία. Το σημαντικότερο είναι ότι θα αποφύγετε τα βούτυρα και τα αλλαντικά...
Θα χρειαστείτε:
- μισή μπαγκέτα
- ντοματοσφούγγατο*
- φέτα ή γραβιέρα
- ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πιπεριά
- ρίγανη
Το ντοματοσφούγγατο* είναι η πιο συνηθισμένη κρητική ομελέτα, που λατρεύω να φτιάχνω, ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού. Χρειάζεστε μόνο 1 ντομάτα σε καρεδάκια και 2 αυγά ανά ατομο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι.
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη ντομάτα, αφού γίνει σαλτσούλα αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε τα αυγά, τα οποία τα έχουμε ελαφρά χτυπημένα με τον αυγοδάρτη.
Τα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να μην έχει καθόλου ζουμιά. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και κλείνουμε τη φωτιά.Το σφουγγάτο μας είναι έτοιμο! Για το στήσιμο του σάντουιτς δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες, όπως ακριβώς το βλέπετε στη φωτογραφία...
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.