Το πιο γρήγορο λικέρ: με ρακί και φράουλες
Και τι δεν κάνεις με τα λικέρ!
Πέρα από τη χαρά της ετοιμασίας, γιατί είναι απλούστατα να τα φτιάξεις στο σπίτι, μπορούν να συνοδεύσουν γλυκά, να σερβιριστούν ως χωνευτικά, να εμπλουτίσουν ροφήματα και κοκτέιλ, να νοστιμέψουν σαλάτες!
Εμπρός στην κουζίνα, λοιπόν,..
Ποιος είπε ότι δεν προλαβαίνετε μέχρι το Πάσχα να φτιάξετε ένα σπιτικό λικεράκι με ρακί και φρέσκες φράουλες;
Λικέρ φράουλα
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- ½ κιλό ρακί
- ½ κιλό ζάχαρη
- 2 φλούδες λεμόνι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τις φράουλες σε ένα βάζο και προσθέτουμε τη ρακί και τις φλούδες του λεμονιού.
Κουνάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο. Για τις επόμενες πέντε μέρες, κουνάμε το βάζο έτσι ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Την πέμπτη μέρα, και αφού οι φράουλες έχουν χάσει εντελώς το χρώμα τους, σουρώνουμε 3-4 φορές με τουλπάνι.
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Μεθάω και με το άρωμα: φρέσκο λικέρ φράουλα
- Στις τζιτζιφιές, ξανά
- Γλυκόπικρο και μυρωδάτο λικέρ Μυρτιά
- Λικέρ λεμόνι-θυμάρι: ένα μπουκάλι καλοκαίρι
- Λικέρ λεμόνι, από τη λεμονιά μας
- Tα μυστικιστικά λικέρ της Νινέττας
- Λουίζα και μαστίχα με σκοπό αγχολυτικό
- Κοκτέιλ για ζεσταμένους από το αμοργιανό «Τζιτζίκι»