Αχ, αυτό το μιλφέιγ!
Μου αρέσουν οι υφές που σου αφήνουν την αίσθηση του αέρα, ελαφριές και ντελικάτες, φινετσάτες και επιβλητικές. Αυτό το μιλφέιγ... αχ, αυτό το μιλφέιγ!
Για το φύλλο:
- 1 φύλλο σφολιάτας, κατά προτίμηση φρέσκο
- ζάχαρη
- κανέλα
Εκτέλεση για το φύλλο:
Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνες μερίδες, το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το τρυπάμε με το πιρούνι μας. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και το ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.
Kρέμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά:
- μισό λίτρο γάλα
- 1 βανίλια λοβό
- 120 γρ. ζάχαρη
- 175 γρ. αυγά
- 55 γρ. βούτυρο
- 45 γρ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Παράλληλα σε ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Με προσοχή ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψήσουμε τα αυγουλάκια. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Περνάμε την κρέμα μας από σήτα για ιδανικότερο αποτέλεσμα και την τοποθετούμε σε ένα πυρέξ για να κρυώσει, την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μη μας πιάσει πετσούλα. Όταν κρυώσει, την διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τη σαντιγί:
- 320 γρ. κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να σφίξει τελείως η σαντιγί και να στέκεται. Ενώνουμε την κρέμα με την σαντιγί.
Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε τη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα. Και τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, το στήσιμο είναι ελεύθερης απόδοσης!
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.