Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τόνος στη λαδόκολλα, έτσι απλά!

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςψάρι, τόνος, λαδόκολλα, ελαιόλαδο, σκόρδο, χοντρό αλάτι, φούρνος, ψάρι ψητό, εύκολη συνταγή, ψάρι με λαδολέμονο

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά, το μόνο που ψάχνουμε σε αυτό το πιάτο είναι η φρεσκάδα του ψαριού. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή, το ψάρεμα του τόνου είναι επιτρεπτό μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Και ο ψητός τόνος με λαδολέμονο, ένα από τα νοστιμότερα ψάρια που έχετε γευτεί.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

  • 1 τόνος
  • ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • χοντρό αλάτι
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • λαδόκολλα
  • αλουμινόχαρτο

Για το λαδολέμονο:

  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
  • ελαιόλαδο
photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Το ψάρι θέλει ψήσιμο ανάλογα με πόσα κιλά είναι. Για κάθε κιλό ψαριού, υπολογίστε 20-25 λεπτά, ανάλογα πάντα και με τον φούρνο. Ο φούρνος να είναι στον αέρα και στους 200 βαθμούς.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Γεμίζουμε την κοιλιά με δεντρολίβανο, χοντρό αλάτι και 2 σκελίδες σκόρδο. 

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Δημιουργούμε τσεπούλες με το μαχαίρι και βάζουμε 2 σκελίδες από κάθε πλευρά, μπόλικο χοντρό αλάτι και λίγες σταγόνες λαδιού.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Τύλιγμα στην λαδόκολλα και έπειτα στο αλουμινόχαρτο.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Ψήνουμε και στο μεταξύ χτυπάμε τη μουστάρδα και προσθέτουμε σιγά- σιγά λεμόνι και λάδι εναλλάξ, μέχρι να γίνει κρεμώδης και να μας αρέσει στη γεύση.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'