Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μαραθοκεφτέδες για μεγάλες προσδοκίες

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςμεζές, μάραθος, κεφτέδες, μαραθοκεφτέδες, κρεμμύδια, μαϊντανός, βρώμη, καρυδόψιχα, κεφτέδες χορτοφαγικοί, εύκολη συνταγή

Ο μάραθος στο μποστάνι ήτανε τόσο τροφαντός ένα ωραίο πρωί, που δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο κάλεσμα της ΔΕΛΤΑ να φτιάξω μαραθοκεφτέδες.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Η παρασκευή είναι απλή και εύκολη.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Χρησιμοποιώ σαν βάση ένα διάλυμα με καυτό νερό και νιφάδες βρώμης. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Κάντε το όσο ζουμερό ή πηχτό θέλετε, αρκεί να μπορείτε στο τέλος να πλάσετε τους κεφτέδες. Δεν χρειάζεται να βράσει το διάλυμα.

Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να ηρεμήσει για δέκα περίπου λεπτά.

Σε ένα τηγάνι μαραίνω ξερά και φρέσκα κρεμμύδια με μαϊντανό, προσθέτω λίγο αλάτι, πιπέρι και κόκκινη καυτερή πιπεριά και το αφήνω να κρυώσει.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, ώστε να ιδρώσουν τα υλικά χωρίς να λιώσουν.

Προσθέτω τα περιεχόμενα του τηγανιού στο μίγμα με τις νιφάδες βρώμης και ψιλοκόβω τον μάραθο.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Προσθέτω και λίγη σπασμένη ψίχα καρυδιού (την πέρασα λίγο από το μίξερ) και ανακατεύω καλά.

Τέλος, προσθέτω δύο αυγά και βάζω στο ψυγείο για να ηρεμήσει το μίγμα.

Μετά από μία περίπου ώρα αλευρώνω και τηγανίζω σε αραβοσιτέλαιο.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Προσέξτε τη φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, γιατί θα αρπάξει ο κεφτές απέξω και θα είναι άψητος από μέσα.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Ο τελικός οπτικός έλεγχος μετά το τηγάνισμα, και αφού αφήσουμε τους κεφτέδες να ηρεμήσουν για πέντε λεπτά, είναι θετικός.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Απομένει το τεστ της γεύσης. Ομολογώ ότι οι προσδοκίες μου ξεπεράστηκαν. Με τη βρώμη οι κεφτέδες είναι πολύ αφράτοι, ενώ τα αρώματα από τον μάραθο απλώνονται παντού. Ανεπιφύλακτα προτείνω ούζο, αλλά και ένα άσπρο κρασί με σώμα πηγαίνει καλά για συνοδεία.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog ΕΥΩΧΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'