Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μια κολοκυθόπιτα φέρνει την άνοιξη

της Έφης Κωδωνά Συνταγέςκολοκύθια, κολοκυθόπιτα, σιμιγδάλι, κρεμμύδια, φέτα, ντομάτα, μυρωδικά, εύκολη πίτα, εύκολη συνταγή

Τώρα, τώρα ακριβώς είναι η σωστή ώρα για να βρούμε στους πάγκους χλοερά κολοκυθάκια. Φρέσκα και νόστιμα, με τους ανθούς από δίπλα ό,τι πρέπει για γέμισμα ή τηγάνισμα. Τριμμένα και στραγγισμένα, μαζί με ντομάτα, φέτα και μπόλικα μυρωδικά, γεμίζουν την κουζίνα χρώμα και φτιάχνουν αυτή την ανοιξιάτικη κολοκυθόπιτα.

photo: Έφη Κωδωνά
photo: Έφη Κωδωνά

Ανοιξιάτικη κολοκυθόπιτα

  • 5-6 μεσαία κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κούπα φέτα σε μικρούς κύβους
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυκλικές φέτες
  • ½ κούπα γραβιέρα

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα’ αφήνουμε μια ώρα στο σουρωτήρι πιέζοντάς τα για να στραγγίσουν. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το σιμιγδάλι, τα κρεμμυδάκια, το λάδι τη φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.

Ετοιμάζουμε ένα πυρέξ με επάλειψη λαδιού κι ελάχιστο σιμιγδάλι, πασπαλισμένο παντού. Στρώνουμε το μίγμα των κολοκυθιών και προσθέτουμε στην επιφάνεια τις κομμένες φέτες ντομάτας και την τριμμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 50-60 λεπτά.

Περισσότερα άρθρα της Έφης Κωδωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'