Κρασί σοκολάτας
Ενα καταπληκτικό επιδόρπιο, ειδικά για όσους αγαπούν το κόκκινο κρασί, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα με γάλα και μαύρη σοκολάτα. Ο Βρετανός σεφ Heston Blumenthal (που δημιούργησε εκκεντρικές γεύσεις όπως το παγωτό μπέικον και το sorbet από σαρδέλες) έχει αναπτύξει τη συνταγή για ζεστό κρασί σοκολάτας στο εστιατόριό του, το Fat Duck (επί δύο συνεχόμενα χρόνια καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συνταγή των αρχών του 1700, που παρουσιαζόταν συχνά στα αριστοκρατικά σπίτια του Λονδίνου. Αντιγράφω τη συνταγή από το περιοδικό Cook Book του Εθνους: Υλικά για 8 άτομα
|
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το κρασί με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι. Μόλις ζεσταθεί, ανάβουμε το κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί στο 1/4 περίπου της αρχικής ποσότητάς του. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ, ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, περιχύνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας και γάλακτος το κρασί που έχουμε ήδη προετοιμάσει. Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα με μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσει. Σερβίρουμε αμέσως με κουτάλι σε ποτήρια κόκκινου κρασιού και φροντίζουμε να υπάρχει λίγος αφρός σε όλα τα ποτήρια