Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μυλοκόπι με πουρέ μελιτζάνας και πατάτας

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςψάρι, τηγάνι, ψάρι τηγανητό, πουρές μελιτζάνας, πουρές πατάτας, μελιτζάνες, πατάτες, πουρές, εύκολη συνταγή, καλοκαιρινό φαγητό, μυλοκόπι

Η θάλασσα είναι η καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού. Δεν μπορεί, λοιπόν, να λείπει και από το πιάτο μας. Το πρόβλημα είναι ότι τα ψάρια είναι πλέον είδη... φαρμακείου. Όχι όλα όμως.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Ένα από τα ψάρια που μπορώ να βρω σε «λογικές» τιμές (κάτω από τα 20 ευρώ το κιλό) είναι το μυλοκόπι. Σήμερα, λοιπόν, βρήκα το μυλοκόπι και το μαγείρεψα κατά τον αγαπημένο μου τρόπο. Φιλετάρισμα και μετά σωτάρισμα (σαλτάρισμα για να είμαστε ακριβείς).

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Σωτάρω σε ένα μίγμα λαδιού και στακοβούτυρου, με φύλλα βασιλικού. Το στακοβούτυρο δίνει ένα καταπληκτικό άρωμα και καραμέλωμα που ταιριάζει γάντι στο ψάρι. Και με λίγες σταγόνες λεμόνι, φτιάχνεται και μια υπέροχη σάλτσα για το σερβίρισμα.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Το μποστάνι είχε μόλις παραδώσει μελιτζάνες, οπότε τις έκανα ένα απλό πουρέ με αλάτι, πιπέρι, λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λάδι και λεμόνι.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Οι πατάτες Νάξου γίνανε πουρές με βούτυρο και βασιλικό.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Το σερβίρισμα είναι πανεύκολο. Μία στρώση πουρέ πατάτας, μια λεπτότερη στρώση μελιτζάνα και από πάνω το ψαράκι.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Συνόδεψα με την «Παράγκα» του Κυρ Γιάννη.

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog ΕΥΩΧΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'