Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γεμιστά ανατολίτικα: εδώ είναι ο παράδεισος

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςγεμιστά, καλοκαιρινά λαχανικά, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, Μέση Ανατολή, μπαχαρικά, μυρωδικά, ρύζι, ζωμός κότας, εύκολα γεμιστά, νόστιμα γεμιστά, καλοκαιρινό φαγητό, εύκολη συνταγή

Το τι θα συμβεί μετά θάνατον στον άνθρωπο, είναι κάτι που απασχόλησε και απασχολεί την ανθρωπότητα αιώνες τώρα, σχεδόν από καταβολής της. Κάποιοι πιστεύουν και ελπίζουν ότι όταν αποβιώσουν θα μεταβούν σε ένα χώρο που έχει πολύ πιλάφι και άλλα καλά. Εγώ θέλω να πιστεύω – αν υπάρχει και αν αξιωθώ να πάω εκεί – ότι θα γίνω δεκτός σε έναν μεγάλο κήπο, που θα σερβίρουν γεμιστά. Γεμιστά με γεύση Μέσης Ανατολής, με τις δικές μου αγαπημένες γεύσεις.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Μπαχαρικά: κάρδαμο, μπαχάρι, γαρύφαλλο, κύμινο, κανέλλα, μαύρο πιπέρι.

Αρωματικά φυτά: μαϊντανό, βασιλικό πλατύφυλλο, δυόσμο, δενδρολίβανο, φρέσκια ρίγανη, ξερή ρίγανη.

Γέμιση: Ρύζι καρολίνα τσιγαρισμένο σε ελαιόλαδο με όλα τα κομμάτια των λαχανικών που βγήκαν, λίγο πελτέ ντομάτας και τουλάχιστον ένα λίτρο από κοτόζουμο.

Επίσης: Αλάτι και λίγη σκούρα ζάχαρη.

Δεν βάζω κιμά, ούτε ντομάτα σάλτσα. Προτιμώ το κοτόζουμο για υγρά - όσο για την οξύτητα, μου αρκεί εκείνη του περιεχομένου των ντοματών που άδειασα.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Αδειάζω τα λαχανικά, γεμίζω με τη γέμιση και φουρνίζω για 55 λεπτά στους 225 βαθμούς Κελσίου.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Σερβίρω με ολίγο ελαιόλαδο για «ντύσιμο» και τυρί φέτα. Μια παγωμένη μπύρα είναι ό,τι πρέπει για συνοδεία.

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog ΕΥΩΧΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'