Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Από ζουμερό μπιφτέκι ξέρετε;

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςκιμάς, μοσχαρίσιος κιμάς, μπιφτέκια, πιπεριές Φλωρίνης, ντομάτα, φρυγανιά, αφράτα μπιφτέκια, ζουμερά μπιφτέκια, εύκολα μπιφτέκια, εύκολη συνταγή, κυριακάτικο τραπέζι

Αυτά τα μπιφτέκια είναι συνταγή της μαμάς μου, εγώ πρόσθεσα μόνο την πιπεριά Φλωρίνης. Είναι τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχω δοκιμάσει... Επιχειρήστε τα μία φορά και -θυμηθείτε με- θα τα επαναλαμβάνετε σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο!

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Υλικά:

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 4 φρυγανιές
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1.κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Περνάμε όλα τα λαχανικά από το μπλέντερ. Τα προσθέτουμε στον κιμά με τις φρυγανιές, το αλατοπίπερο, το αυγό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά, για να ενωθούν τα υλικά.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα, για να «αγκαλιάσουν» το ένα το άλλο. Έπειτα τα πλάθουμε με λαδωμένα χέρια και βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Αφού πάρουν χρώμα από τη μία μεριά, τα γυρνάμε από την άλλη.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Αφού πάρει και εκείνη χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ψήνουμε 5 λεπτά ακόμα και τα μπιφτέκια μας είναι ζουμερά και έτοιμα!

*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'