Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ντοματόσουπα με κριθαράκι και έξω φτώχεια!

της Μαρίας Τσέκου Συνταγέςσούπα, ντομάτες, ντοματόσουπα με κριθαράκι, εύκολη σούπα, κριθαράκι στην κατσαρόλα, εύκολη συνταγή

Αυτή τη συνταγή μπορείς να την περιγράψεις και αλλιώς. Ας πούμε «κριθαράκι κοκκινιστό» ή «κριθαράκι ορφανό» (λόγω έλλειψης κρέατος) ή αλλιώς «νηστεία και προσευχή» ακόμα και «φτώχεια καταραμένη». Η φτώχεια είναι σχεδόν σίγουρη, η νηστεία κερδίζει όλο και περισσότερους τα τελευταία χρόνια, όσο για την προσευχή, τι να σας πω, μπορεί να σας βοηθήσει να είστε ψύχραιμοι γενικά...

photo:jeffreyw/Flickr
photo:jeffreyw/Flickr

Κάθε φορά, λοιπόν, που μαγειρεύω αυτό το κριθαράκι, ακούγονται διάφορες ατάκες, όπως αυτές που σας είπα παραπάνω, αλλά στο τέλος αρέσει σε όλους και ζητάνε και συμπλήρωμα! Τι να πεις! Ίσως είναι καλύτερα να σας περιγράψω τη συνταγή στα γρήγορα μήπως σας φανεί χρήσιμη και για κάποιους από εσάς, που ίσως την ξέρετε, μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή να την θυμηθείτε, καθώς ο καιρός άρχισε να δροσίζει και μια σουπίτσα είναι πάντα χρήσιμη στις δροσιές. Επίσης ακόμα υπάρχουν υπαίθριες ντομάτες και ωραία μικρά ντοματάκια πεντανόστιμα!

Υλικά

  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 6 ξερά κρεμμύδια ολόκληρα (πολύ μικρά, για στιφάδο)
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας και τριμμένη ντομάτα (μαζί)
  • 2 λίτρα νερό
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φυλλαράκι δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα σχετικά βαθιά βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοχυμό, τα δύο λίτρα νερό, το αλάτι, το μπαχάρι και το φυλλαράκι δάφνηςνα βράσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα λίγο μεγαλύτερη ρίχνουμε το ελαιόλαδο  να ζεσταθεί λίγο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Τα φέρνουμε λίγες βόλτες από δω και από κει (προσεκτικά να μη διαλυθούν) μέχρι να γυαλίσουν λίγο και προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας σχετικά γρήγορα, να γυαλίσει και αυτό λίγο και να πάρει ωραία γεύση.

Μόλις, λοιπόν, όλα είναι γυαλιστερά, τραβάμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ζουμί (ντομάτα και νερό) μέσα στο κριθαράκι με τα κρεμμυδάκια, αφαιρούμε τη δάφνη, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 13-15 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες (που βρίσκονται στη συσκευασία).

Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε ρίξτε και λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω, από κεφαλοτύρι μέχρι φέτα και κατσικίσιο, ό,τι σας βρίσκεται στο ψυγείο. Όλα ταιριάζουν.

Καλή όρεξη, λοιπόν, και θυμηθείτε ότι στο κάθε πιάτο αντιστοιχεί και το κρεμμυδάκι του.

Υ.Γ.: Αυτή η υπέροχη σούπα ταιριάζει με ένα ροδοψημένο τοστ από δίπλα. Επίσης λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός (αν σας βρίσκεται) την δροσίζει και την αρωματίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίας Τσέκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'