Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κολοκυθόπιτα «όλα στο μπολ και ψήσιμο»

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςκολοκυθόπιτα, κολοκύθια, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, κολοκυθόπιτα αλμυρή, εύκολη κολοκυθόπιτα, πατάτες, εύκολη συνταγή, φέτα, ανθότυρο, σιμιγδάλι, καλαμποκάλευρο

Οι κολοκυθόπιτες είναι γλυκές και νόστιμες πίτες. Φυσικά η κολοκυθόπιτα με κολοκύθα εξακολουθεί να είναι πρώτη στην καρδιά μου και πιστεύω ότι πάντα θα είναι. Παρόλα αυτά, η εύκολη και γρήγορη κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι μπήκε για τα καλά στο μενού μας. Όλα σε ένα μπολ και ψήσιμο. Δεν έχεις να ανησυχείς για άνοιγμα φύλλου ούτε για περίπλοκες διαδικασίες. Η πατάτα που μπαίνει μέσα δεν φαίνεται καθόλου, αλλά ισορροπεί τέλεια την πίτα.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:

  • 600 γραμμάρια κολοκυθάκια πράσινα, τριμμένα
  • 3 μέτριες προς μικρές πατάτες τριμμένες
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • σουσάμι
  • λίγο καλαμποκάλευρο για τον πάτο του ταψιού

Μέθοδος:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες στο χονδρό μέρος του τρίφτη. Τα κολοκυθάκια τα παίρνουμε στη χούφτα μας, λίγα - λίγα, και τα στύβουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, αφού κάνουμε την προεργασία που είπαμε, τις τριμμένες πατάτες, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το γιαούρτι, τη φέτα τριμμένη, το ανθότυρο θρυμματισμένο, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μεγάλη κουτάλα.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Σε ένα ταψί περίπου 40x30 εκατοστά ρίχνουμε λίγο λάδι και το απλώνουμε με ένα πινέλο, ώστε να λαδωθεί σε όλη του την επιφάνεια. Κατόπιν πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο και το ανακινούμε, ώστε να πάει σε όλα τα μέρη και να καλύψει τον πάτο του ταψιού. Τέλος, ρίχνουμε μέσα στο ταψί το περιεχόμενο του μπολ και λειαίνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι μία ώρα, ανάλογα με τον φούρνο μας. Αν δούμε ότι παίρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα χρώμα και δεν έχει περάσει η απαιτούμενη ώρα, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Όταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την κόψουμε κομμάτια και την σερβίρουμε. Τρώγεται καλύτερα χλιαρή.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

* Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί, εδώ και 7 χρόνια, το food blog Food for Thought.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'