Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπιφτέκια πικάντικα και το μυστικό της γεύσης

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςμπιφτέκια στον φούρνο, αφράτα μπιφτέκια, πατάτες, μελιτζάνες

Μου αρέσουν τα μπιφτέκια, αλλά θέλω να είναι πικάντικα και χωρίς πολλά πρόσθετα. Ιδού, λοιπόν, τα μυστικά των πικάντικων μπιφτεκιών που μου αρέσουν.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος
  • κιμάς περασμένος μόνο μία φορά
  • μίγμα χοιρινό και βόειο / χοιρινό: παντσέτα ξεκοκαλισμένη, βόειο: σπάλα με το παχάκι της
  • σκόρδο περασμένο στον λεπτό τρίφτη
  • κόκκινη τσίλι πιπεριά
  • κίμινο
  • αλάτι
photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Αναμειγνύω τα υλικά καλά και μετά αποθηκεύω το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες, για να «δέσει».

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Το μίγμα δεν χρειάζεται ούτε ψωμί ούτε φρυγανιά ούτε αυγά, έχει το λίπος του κρέατος και θα είναι πολύ νόστιμο και με «δεμένη» υφή, χωρίς να είναι σκληρό.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Το ψήσιμο είναι απλούστατο. Πλάθω τα μπιφτέκια, καθαρίζω πατάτες, κόβω μελιτζάνες και όλα μαζί στον φούρνο σε θερμοκρασία 175 βαθμών για 30 λεπτά.

Επειδή εμένα μου αρέσουν οι πατάτες ακαθάριστες, βάζω κι ένα ταψάκι καβάντζα με τις ακαθάριστες.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Σερβίρω με μια κόκκινη σάλτσα ντομάτας, που σπάει τη φλόγα του τσίλι και τον αέρα του σκόρδου. Ένα Αγιωργίτικο είναι ό,τι πρέπει για τα μπιφτέκια.

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog ΕΥΩΧΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'