Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Βραδιές οινογνωσίας: το πρώτο «ΠΟΠ Up Night @ Zampano»

WikiZampanó, οινογνωσία, βραδιές οινογνωσίας, ελληνικά κρασιά, ΠΟΠ

Πάντα ανήσυχη και πάντα προσπαθώντας να φέρει το κοινό της σε επαφή με την καλύτερη εκδοχή των προϊόντων της ελληνικής γης, η ομάδα του Zampano εγκαινιάζει φέτος τον κύκλο «ΠΟΠ Up Nights @ Zampano». Ένας κύκλος οινογνωσίας ΠΟΠ ελληνικών οίνων, ο οποίος ξεκινά αυτόν τον Νοέμβριο, ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο και αποτελείται από 7 θεματικές ενότητες, αφιερωμένες η καθεμία σε 7 αντίστοιχα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενότητες είναι ημερολογιακά κατανεμημένες ως εξής:

  • Νοέμβριος: αφιέρωμα στους ΠΟΠ οίνους της Πελοποννήσου
  • Δεκέμβριος: αφιέρωμα στους ΠΟΠ οίνους της Ηπείρου και Θεσσαλίας
  • Ιανουάριος: αφιέρωμα στους ΠΟΠ οίνους της Μακεδονίας
  • Φεβρουάριος: αφιέρωμα στους ΠΟΠ οίνους της Κρήτης
  • Μάρτιος: αφιέρωμα στους ΠΟΠ οίνους των νησιών του Ιονίου
  • Απρίλιος: αφιέρωμα στους ΠΟΠ οίνους των νησιών του Αιγαίου (α' μέρος)
  • Μάιος: αφιέρωμα στους ΠΟΠ οίνους των νησιών του Αιγαίου Αιγαίο (β' μέρος)

Το πρώτο ΠΟΠ Up Night αφιερωμένο στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, με ένα σετ μενού* που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • ΠΟΠ Ροδίτης οινοπoιείου Τετράμυθος (Πάτρα) συνδυασμένος με σαλάτα με baby σπανάκι, ρόκα, ραντίτσιο, φουντούκι, ψητά ντοματίνια και chips σύγλινου
  • ΠΟΠ Οίνος Κτήματος Τσέλεπου (Μαντίνεια) συνδυασμένος με ατομική ανοιχτή χορτόπιτα με μυρωδικά και κατσικίσια γραβιέρα Τρίπολης
  • ΠΟΠ Οίνος Κτήματος  Σκούρα (Νεμέα) συνδυασμένος με ριζότο μανιταριών με θυμάρι και chips παρμεζάνας
  • ΠΓΕ Μαυροδάφνη ΤΑΩΣ κτήματος Παρπαρούση συνδυασμένη με μοσχαρίσιο λαγώτο με πουρέ πατάτες
  • ΠΟΠ Μοσχάτος οινοποιείου Κιντώνη (Πάτρα) συνδυασμένος με πορτοκαλόπιτα semifredo
  • ΠΟΠ Μαυροδάφνη Οινοποιείου Καρελά συνδυασμένη με κρέμα σοκολάτας σε μαρέγκα κακάο με αγριοκέρασα

Η επιμέλεια των ΠΟΠ Up Nights και η γευσιγνωσία είναι υπό την ευθύνη του οινοχόου του Zampano, Στέργιου Τεκερίδη. Τα πιάτα της σεφ μας Χρύσας Κατάκη έχουν επιλεγεί ειδικά για τη βραδιά, προκειμένου να αναδεικνύουν τα αρώματα και τις ιδιαίτερες γεύσεις των οίνων της βραδιάς.

* Τιμή μενού: 29€ / άτομο.

Zampano Food & Drinks, Σαρρή 18, zampano.gr
Κρατήσεις: 2130 233244 - Ανοικτά κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) από τo πρωί

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'