Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ο τόνος χανιώτικος, η σάλτσα «γαλλίδα»

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςτόνος, τόνος φιλέτο, τόνος με μουστάρδα, μουστάρδα, Dijon

Στο σούπερμαρκετ ΣΥΝ.ΚΑ βρίσκω πολύ φρέσκα ντόπια ψάρια, τα οποία επιλέγω να βάζω στο τραπέζι μας. Της ώρας είναι κάθε φορά που τα διαλέγω! Αυτή τη φορά βρήκα φιλέτο χανιώτικου τόνου σε καταπληκτική τιμή. Δεν μπορούσα να αντισταθώ, αμέσως τον γεύτηκα πριν καν τον μαγειρέψω πασαλειμμένο με τη σάλτσα Dijon μου...

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Δες τα υλικά:

  • 6 φιλέτα τόνου
  • θαλασσινό αλάτι χοντρό Κρήτης
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • ½ κ.γ. μαντζουράνα ξερή
  • ½ λεμόνι

Και πώς το φτιάχνουμε:

Αλείφουμε τον τόνο μας με ελάχιστο ελαιόλαδο και τον αλατίζουμε. Καίμε καλά το αντικολλητικό τηγάνι μας και βάζουμε μέσα τον τόνο.

Όταν κάνει κρούστα, γυρνάμε και από την άλλη. Αυτό περίπου διαρκεί συνολικά 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές, για να κρατηθεί μέσα ο τόνος ροζ.

Αν θέλετε να ψηθεί καλά, απλά χαμηλώνετε μετά τη δεύτερη κρούστα τη φωτιά και ψήνετε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Και τώρα η σάλτσα μας!

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπίμερ και δουλεύουμε γρήγορα, για να μη κόψει η σάλτσα. Ε, αν κόψει δεν έγινε και τίποτα, προσθέτουμε λίγο νεράκι, δουλεύουμε πάλι λίγο και ξαναδένει!

Καλή επιτυχία!

*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'