Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πατάτες σαν λαζάνια: νοστιμιά εκτάκτου ανάγκης

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςπατάτες, τυριά, αλλαντικά, μπέικον, ζαμπόν, γαλοπούλα, gratin dauphinois, εύκολη συνταγή

Η ένωση της πατάτας με το τυρί, με όποιον τρόπο και αν μαγειρεύονται, παραμένει αξεπέραστη. Αυτή τη συνταγή για πατάτες σαν... λαζάνια, με αλλαντικά και μπόλικο τυρί, την έχω σε πρώτη ζήτηση κάθε φορά που σκέφτομαι «κάτι να χορτάσω και γρήγορα».

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Υλικά:

  • 5 πατάτες κομμένες σε λωρίδες
  • ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
  • τυρί που λιώνει κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 2 αυγά
  • κέτσαπ
  • αλάτι, πιπέρι

Κόβω τις πατάτες σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις αλατοπιπερώνω. Στρώνω σε ένα άνετο πυρέξ την πρώτη στρώση, προσθέτω το αλλαντικό, μοιράζω από πάνω το τυρί σε φέτες, πάλι πατάτες, πάλι αλλαντικό, πάλι τυρί και συνεχίζω ως πάνω...

Πάνω-πάνω βάζω το μπέικον, λίγο ακόμα τυρί, ανακατεύω το γάλα με τα αυγά και περιχύνω. Ψήνω στους 180 για 40 λεπτά. Προσθέτω, αν θέλω, λίγη κέτσαπ ανάμεσα στις στρώσεις ή την κρατάω για το σερβίρισμα. 

*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'