Τάρτα στο παρά πέντε και όλοι χορτάτοι!
Ως προς τα υλικά, οι τάρτες είναι όμοιες με τις πίτες, μα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ετοιμασία τους: ταχύτητα! Αφήστε που είναι ξεσκέπαστες, ανοιχτές από πάνω και τις ορέγεσαι πριν ακόμα βγουν από τον φούρνο... Ιδού μια ιδέα για λουσάτη, χορταστική τάρτα που ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ, ό,τι πρέπει για τα γιορτινά τραπέζια που εμφανίζονται 4-5 φίλοι που δεν είχες υπολογίσει, αλλά θέλεις να τους περιποιηθείς δεόντως. Όλοι καλοδεχούμενοι, όλοι χορτάτοι!
Τάρτα με χωριάτικο λουκάνικο, κρεμμύδια και τυριά
- 1 φύλλο ζύμης κουρού
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 αυγά
- 10-12 ντοματίνια
- 200 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. κασέρι
- 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
- χωριάτικο λουκάνικο
- θυμάρι
Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι με το λουκάνικο σε ένα αντικολλητικό (κατά προτίμηση) τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά.
Έπειτα σε ένα άνετο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε, κρατώντας για το τέλος το ανθότυρο και τη μισή γραβιέρα.
Στρώνουμε τη ζύμη μας σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο και από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα μοιράζουμε στην επιφάνεια μαζί με την υπόλοιπη γραβιέρα και το θυμάρι.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, σε προσθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα . Όταν σερβίρουμε, προσθέτουμε από πάνω το φρέσκο ανθότυρο.
*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.