Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τάρτα των «γειτόνων», με μπρόκολο & προσούτο

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςτάρτα, τάρτα με μπρόκολο, προσούτο, τάρτα με τυριά, παρμεζάνα, κασέρι, μοτσαρέλα, εύκολη τάρτα

Αυτή η τάρτα είναι Ιταλιάνα. Και μόνο που βλέπεις τα χρώματά της, σου θυμίζει την ιταλική σημαία! Είναι τόσο νόστιμη και χορταστική, που από μόνη της, με μία πράσινη σαλάτα δίπλα, αποτελεί ένα κανονικό γεύμα. Είτε σαν κυρίως, λοιπόν, είτε σαν ορεκτικό ένα είναι σίγουρο: όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή!

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Πάμε να την φτιάξουμε:

  • 1 ζύμη για τάρτες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 500 γρ. ανθούς μπρόκολο
  • 10-12 ντοματίνια
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζ. τριμμένο κασέρι
  • 100 γραμμ. μοτσαρέλα
  • 1 κόκκινη και μία κίτρινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμύδι
  • μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
  • προσούτο

Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα μας.

Για τη γέμιση τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Βράζουμε για 4 λεπτά το μπρόκολο -είναι αρκετά- το σουρώνουμε και το τσιγαρίζουμε και αυτό μαζί με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μας.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και κρατάμε τη μοτσαρέλα και λίγη παρμεζάνα για να τις βάλουμε από πάνω. Βάζουμε το μπρόκολο τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και από πάνω περιχύνουμε το μείγμα με την κρέμα.

Κόβουμε τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια μαζί με τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε μισή ώρα με σαράντα λεπτά περίπου στους 180°C. Όταν κρυώσει, βάζουμε από πάνω το προσούτο και η απόλαυση είναι δεδομένη!

*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'