Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το κουνουπίδι γιαχνί που έγινε viral

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςκουνουπίδι, κουνουπίδι γιαχνί, κουνουπίδι κοκκινιστό, Ηλίας Μαμαλάκης, Κική Τριανταφύλλη, Γαστροναύτης, εύκολη συνταγή

Ένας χαμός στα social media με το κουνουπιδάκι γιαχνί! Πρώτος ξεκίνησε τον «χορό» ο Ηλίας Μαμαλάκης, ακολούθησε η bostanista Κική Τριανταφύλλη και στη συνέχεια, μη μπορώντας να αντισταθώ, το έφτιαξα και εγώ. Τελευταίος στο γαϊτανάκι ο Γαστροναύτης Καλαμάτας... και ποιος ξέρει πόσοι ακόμη! Εδώ σας έχω το κουνουπίδι γαχνί #TheCretanWay. Απολαύστε το!

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη
  • 2-3 κουνουπιδάκια μικρά
  • ½ μάτσο σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2-3 ντομάτες ή ένα ντοματάκι κονκασέ
  • ½ κουταλιά πελτέ

Αφού κόψουμε στα τέσσερα τα κουνουπιδάκια μας -και όταν λέμε κουνουπιδάκια εννοούμε να μην ξεπερνούν τα 300 γραμμάρια-, αφαιρούμε τα τρυφερά φυλλαράκια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να τσιγαριστούν.

Προθέτουμε τη ντομάτα με τον πελτέ και το σέλινο ψιλικομμένο. Αφού μισοψηθεί η σάλτσα μας, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό ή ζωμό.

Αδειάζουμε την κατσαρόλα από τη σάλτσα σε μία λεκανίτσα και τοποθετούμε μέσα κυκλικά στην κατσαρόλα με τα κοτσάνια προς τα κάτω το κουνουπίδι μας. Από πάνω βάζουμε τη σάλτσα να βρέξει όλα τα μπουκετάκια.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου σκεπασμένο. Αφού ψηθεί, στύβουμε ένα λεμόνι και το κουνουπίδι είναι έτοιμο!

*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'