Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Θεσσαλονίκη, 2η Gourmet Exhibition

Wikiέκθεση, προϊόντα, Gourmet Exhibition, Θεσσαλονίκη, Lab'Attoir

Ύστερα από την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης έκθεσης, η οποία άφησε τις πλέον θετικές εντυπώσεις, τόσο στους επισκέπτες και στους εκθέτες της όσο και σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και υλοποίησή της, η 2η Gourmet Exhibition τοποθετεί φέτος τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Ο στόχος ίδρυσης και λειτουργίας της Gourmet Exhibition ήταν η καθιέρωσή της στη συνείδηση του κοινού, επαγγελματίες και καταναλωτές, ως την έκθεση που επικεντρώνεται στην ανάδειξη και προώθηση αποκλειστικά εκλεκτών προϊόντων τα οποία αξίζουν την προσοχή και την προτίμησή μας. Και ήδη κερδήθηκε από πέρσι.

Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές, προϊόντα delicatessen όπως μέλι, μαρμελάδες, γλυκίσματα, ξύδι και αρτύματα, αρωματικά φυτά και βότανα, διάφορα χρηστικά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής περιποίησης βασισμένα στα βρώσιμα υλικά, αποτελούν τη σειρά των ειδών που η Gourmet Exhibition προτείνει στους επισκέπτες της, τόσο για τη χρήση τους σε επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, café-bar, παντοπωλεία) όσο και στην καθημερινότητα όλων μας, σε νοικοκυριά, στην εργασία, σε ταξίδια και εκδρομές, αλλά και ως δώρα.

Η Gourmet Exhibition όμως δεν περιορίζεται μόνο στην ανεύρεση και έκθεση των προϊόντων αυτών. Μέσα από μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων που σχεδιάστηκαν ειδικά για τους επισκέπτες της, το κοινό θα μπορεί να γνωρίσει τα προϊόντα και κυρίως να τα γευθεί.

Συγκεκριμένα, στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης, το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Ημερίδα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία και Τουρισμός»

Σεμινάριο «Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά»

Μαγειρικές επιδείξεις από celebrities-επώνυμους chef και chef patissier.

Olive Bar με γευσιγνωσίες ελαιολάδων, ελιών και cocktail με επίδειξη παρασκευής.

Masterclasses γευσιγνωσίας με θέμα:

-          Προϊόντα που ταξιδεύουν

-          Εντοπιότητα

-          Μακεδονική Γη

-          Καινοτόμες Εφαρμογές

-          Χορτοφαγική Διατροφή

Mentoring Corner, για συμβουλευτική πρακτική στους εκθέτες και στο εμπορικό κοινό.

Inspired Media Corner, για προώθηση των προϊόντων των εκθετών με εμπνευσμένο τρόπο.

Bραβεία κοινού με την ψήφο των επισκεπτών της έκθεσης, η οποία προϋποθέτει πολλές γευσιγνωσίες στον εκθεσιακό χώρο.

Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, η Gourmet Exhibition φιλοδοξεί επαγγελματίες και καταναλωτές να γνωρίσουν άρτια τους παραγωγούς και τα ήδη που παράγουν, την ποιότητά τους, την προέλευση των πρώτων υλών τους και κυρίως την αναγκαιότητα για την καθιέρωσή τους στη ζωή μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Gourmet Exhibition έχει αποφασίσει να αποτελείται από ιδιαίτερα εκλεκτό και περιορισμένο αριθμό εκθετών χωρίς να φιλοδοξεί να είναι μία μαζική έκθεση τροφίμων.

Η 2nd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival.

H έκθεση είναι ανοιχτή για όλους. Το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ ενώ για εισιτήριο διάρκειας 3 ημερών είναι 12 ευρώ. Η είσοδος για το εμπορικό κοινό είναι δωρεάν.

Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους χωρίς επιπρόσθετη οικονομική συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις όπου είναι απαραίτητο (masterclasses, olive bar, σεμινάριο), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.gourmetoliveexhibition.com

Info

  • 2nd Gourmet Olive & Delicacies Exhibition
  • Πότε: 5-6-7 Maΐου 2017
  • Ωράριο λειτουργίας: 11:00-20:00
  • Πού: Κτίριο Lab’attoir στα Παλιά Σφαγεία, Θεσσαλονίκη (δυτική είσοδος της πόλης)
  • Τηλ: 2313 030 286
  • e-mail: info@gourmetoliveexhibition.com
  • http:// www.gourmetoliveexhibition.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ:     Σάββατο 6 /5, 12:00 – 14:00
ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ:  Γαστρονομία και τουρισμός
Συντονιστής:   Άγγελος Ρέντουλας, συντάκτης – Όμιλος Καθημερινή ΑΕ
Εισηγητές:

  • -          Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
  • -          Γιάννης  Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • -          Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας
  • -          Γιάννης Τσάκαλος, marketing director Electra Hotels & Resorts
  • -          Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σελίδας omorfataxidia.gr και του ένθετου Όμορφα Ταξίδια της εφημερίδας Μακεδονία
  • -          Σάκης Καζάκης, exports and sales director, co-founder “Marianna’s Products”
  • -          Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, επικοινωνιολόγος - εκδότρια #FACT 
  • -          Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη

OLIVE BARΚαθημερινά 5, 6 και 7/5

Γευσιγνωσίες ελαιολάδων με την καθοδήγηση των ειδικών:

  • -          Κική Ζινοβιάδου, Επίκουρη καθηγήτρια Perrotis College
  • -          Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager TSANTALI
  • -          Οδυσσέας Βλαχάβας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου
  • -          Μανώλης Σαλιβαράς, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μultichrom

Γευσιγνωσίες ελιών με τον Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Π.Κ.Μ.

Cocktail με ελαιόλαδο:   Ο Αναστάσης Βιζυηνός παρασκευάζει το cocktail της Gourmet - Σάββατο 6/5 13:30-14:30

MasterClasses

Προϊόντα που ταξιδεύουν, με τους

  • -          Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και τη
  • -          Στέλλα Γραμματικοπούλου, αρχιτέκτων

Παρασκευή 5/5,  12:00-13:00, 19:00-20:00 (english)
Εντοπιότητα, με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη

Παρασκευή 5/5  13:30 – 14:30
Μακεδονική Γη, με τους

  • -          Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο
  • -          Ευθύμιο Σαββάκη, δημοσιογράφο, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
  • -          Αλεξάνδρα Ανθίδου, αρθρογράφο γεύσης και οίνου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και pr της Οίνοι Βορείου Ελλάδος

Σάββατο 6/5, 15:00 - 16:00  
 

Καινοτόμες εφαρμογές, με τις

  • -          Ιωάννα Σταμούλου, διευθύντρια Olive Magazine και
  • -          Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια, συντάκτη γαστρονομίας

Σάββατο 6/5, 18:15 - 19:15

Χορτοφαγική Διατροφή, με τους

  • -          Κωστή Ζαφειράκη, παρουσιαστή-δημοσιογράφο και
  • -          Κωνσταντίνο Έλβις Μάρκου, ιδιοκτήτη εστιατορίου Ακαδημία

Κυριακή 7/5,  13:30 – 14:30 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Κυριακή 7/5, 11:00–13:30

Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά

Συντονίστρια: Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα, Living Postcards

Συμμετέχουν: Εύη Λαχανά (Laouta Products), Ελένη Πουλόπουλου (Soma Soaps), Παναγιώτα Κυριακοπούλου (Vroxi Soaps), Χρήστος Τσόκης (Top Sponge), Αθανασία Ρόκα (Vis Olivae)

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

  • Στέλιος Παρλιάρος, Sweet Alchemy - Παρασκευή 5/5, 16:00–18:30
  • Τσικρίκης Ηλίας, Sous Chef Μακεδονία Palace - Σάββατο 6/5, 16:30–17:30
  • Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδα, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας - Σάββατο 6/5, 14:00-14:45
  • Μυρσίνη Λαμπράκη,  chef & σύμβουλος μαγειρικής, συντάκτρια & συγγραφέας γαστρονομίας, διεύθυνση περιοδικού Αλάτι & Πιπέρι - Κυριακή 7/6, 15:00-16:00

MENTORING CORNER Καθημερινά

Συμβουλευτική για εκθέτες και εμπορικό κοινό.

INSPIRED MEDIA 

Προώθηση των προϊόντων της έκθεσης με εμπνευσμένο τρόπο.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ:
Οι επισκέπτες της Gourmet Exhibition, στην τριήμερη διάρκειά της, γνωρίζουν, δοκιμάζουν, ξεχωρίζουν και ψηφίζουν για τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα καλύτερα της προτίμησής τους!

Απονομή:  Κυριακή 7/5 17:00–18:30

  • Για να παρακολουθήσετε τις παραπάνω εκδηλώσεις στείλτε email στο events@gourmetoliveexhibition.com με θέμα το όνομα της εκδήλωσης που έχετε επιλέξει.
  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gourmetoliveexhibition.com

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'