Κολοκύθια γεμιστά με τραχανά
Πόσο γλυκά και τρυφερά είναι τα κολοκύθια το καλοκαίρι!
Κι όταν αυτή η γλυκύτητα και τρυφερότητα δένει με τον παχύρευστο γλυκόξινο τραχανά, τότε έχουμε μια γευστική αρμονία που αξίζει να μπει στο πιάτο.
Είναι ένα πανεύκολο και πάμφθηνο πιάτο, που χορταίνει και ευφραίνει την κοιλία και την ψυχή.
Ανοίγω τα κολοκύθια να γίνουν κύλινδροι και δίπλα στο τηγάνι ξερά κρεμμύδια, σκόρδα, ελαιόλαδο, και αλατοπίπερο καβουρντίζονται. Μετά από δέκα λεπτά σβήνω την φωτιά, προσθέτω τον τραχανά, και ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο και κολίανδρο και αφήνω το μίγμα να ηρεμήσει.
Γεμίζω τα κολοκύθια και τοποθετώ σε μεγάλη κατσαρόλα με λίγο νερό, σκεπάζω και αφήνω σε μέτρια φωτιά για μια ώρα.
Έτοιμα! Από ό,τι βλέπετε έχω προσθέσει και δύο πιπεριές Φλωρίνης για πρόσθετη νοστιμιά.
Σερβίρω με ολίγο ελαιόλαδο, χυμό από λεμόνι, και φέτα από τον Λακαφώση. Το καλοκαίρι στο πιάτο!
Υπογραφή: Ευλόγιος ο Πέπων
**Ο Νίκος Μορόπουλος διατηρεί το blog Panathinaeos