Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Παγωτό βανίλια (του νηπιαγωγείου), με σιρόπι βασιλικού

της Γεωργίας Κουτσούκου Μαγειρικές ιστορίεςπαγωτό, παγωτό βανίλια, σάλτσα βασιλικού, βασιλικός

Νηπιαγωγείο, εκεί  ξεκινάνε όλα. Ανταγωνισμός, άμιλα, συνεργασία, αγάπη, γέλιο, φωνές, τσακωμός για σημαντικές κοσμοθεωρίες.  Πόσα μπάνια; Ποσα παγωτά;

Αρχές Ιουνίου, γιορτή σχολείου, ποιήματα, μπουγελώματα, σορτσάκια, ματώματα στα γόνατα και μετά όλοι μαζί κρυφτό και μήλα και στα διαλείμματα παγωτά. Ιδρωμένοι μέχρι το κόκκαλο, με μουστάκια ανάλογα της γεύσης.

[Photo: Flickr/David Morris]
[Photo: Flickr/David Morris]

Ανακατεμένοι με τα χώματα να παίζουμε καραβάνα με τον πύραυλο στο χέρι. Ιδιαίτερα όταν έφτανες στο κάτω μέρος  και ρουφούσες το μπισκοτένιο χωνάκι, ήσουν πλέον ένας ήρωας. Ενέργεια ολυμπιονίκη.

Σοκολάτα, άσπρο, φυστίκι, φράουλα και παρφέ με κομματάκια φρούτου. Πύραυλος, ξυλάκι, σάντουϊτς, κοκτέιλ με σιρόπι βύσινο. Χωρίς πολλά σιρόπια και φανφάρες.

Έπρεπε όλοι να είχαμε καταλάβει από τότε ότι η γεύση τους μάς ένωνε. Στον πύραυλο όλα τα προβλήματα και βουρ για τα μήλα. Σκέψου το και ξαναζήστο.

Τελείωνε, να παίξουμε λίγο ακόμα, θα με φωνάξει η μαμά μου!

[Photo: Flickr/Katherine]
[Photo: Flickr/Katherine]

Παγωτό βανίλια με σιρόπι βασιλικού

Υλικά

  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 5 κρόκους αυγών
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη και  κουτ. σούπας
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 3 λοβούς βανίλιας

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Στο μιξερ χτυπάω τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω μεχρι να πήξει λίγο, όχι να βράσει. Προσθέτω τους σπόρους της βανίλιας (το εσωτερικό των λοβών) και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

Βάζω την κρέμα γάλακτος στο μπωλ του μίξερ και τη χτυπάω αρκετά. Προσθέτω σιγά- σιγά το μείγμα από το γάλα. Αδειάζω το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζω και το βάζω στην κατάψυξη για δυο ώρες. Κάθε μισή ώρα βγαζω το παγωτό και το χτυπάω στο μίξερ. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 4 φορές, αλλιώς το παγωτό θα κάνει κρυστάλλους από πάγο.

 Αν έχω παγωτομηχανη τότε ακολουθώ τη διαδικασία που προτείνει ο κατασκευαστής.

Σιρόπι βασιλικού

  • 100γρ. νερό
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας γλυκόζη
  • 10 φύλλα βασιλικού

Σε κατσαρόλα βάζω να βράσουν το νερό με τη ζάχαρη και μόλις ζεσταθούν ελαφρώς προσθέτω την γλυκόζη. Αφήνω να πάρουν μια βράση. Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω τα φύλλα βασιλικού. Βάζω σε μεταλλικό σκεύος το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει. Σουρώνω σε λεπτή σιτα, και σερβίρω με το παγωτό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γεωργίας Κουτσούκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'