Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γαριδοκεφτέδες με σκορδαλιά, μμμ

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςγαρίδες, σκορδαλιά, σκορδαλιά με πατάτα, κεφτέδες, ψαροκεφτέδες, γαριδοκεφτέδες

Συνταγές για κεφτέδες έχουμε ένα σωρό γιατί τους αγαπάμε. Φτιάχνουμε κεφτέδες με κρέας, χορτοκεφτέδες διάφορους, από μελιτζανοκεφτέδες και ρεβυθοκεφτέδες μέχρι μαραθοκεφτέδες και πατατοκεφτέδες του Εκουαδόρ φτιάχνουν οι bostanistas αλλά και  ψαροκεφτέδες και ψαρομπιφτέκια (για “δύσκολα” πιτσιρίκια), επίσης, γαριδοκεφτέδες, όμως, δεν είχαμε σκεφτεί να κάνουμε. Μέχρι σήμερα. Και είναι νόστιμοι πολύ! Με την ευκαιρία σας θυμίζω και τη συνταγή της σκορδαλιάς γιατί τους πάει. Πολύ. Δοκιμάστε και θα καταλάβετε τι εννοώ.

[photo: Εύα Παρακεντάκη]
[photo: Εύα Παρακεντάκη]

Υλικά

  • 500 γρ γαρίδες μικρές αποφλοιωμένες
  • 4 φέτες  μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 4-5 κ.σ  ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ  αλεύρι φαρίνα
  • 2.κ.σ  φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ δυόσμο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σκορδαλιά

  • 500 γρ πατάτες βρασμένες
  • 100 γρ ψωμί λευκό μπαγιάτικο
  • 6-7 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ  ξύδι
  • Αλάτι

Παρασκευή

Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το ούζο και έχουμε συμπληρώσει με νερό. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί πλάθουμε και αφήνουμε το παχύ κουρκούτι να μείνει στο ψυγείο μισή ώρα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και παίρνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά και το τηγανίζουμε.

Σκορδαλιά: Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε, προσθέτουμε το ψωμί που το έχουμε πρώτα μουσκέψει και στραγγίξει καλά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε  λίγο λάδι ακόμη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'