Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ζυμαρικά ριγέ (σαν σαλιγκάρια) με κιμά

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςζυμαρικά, κελύφη σαλιγκαριού, λουμακονί, κιμάς, σάλτσα ντομάτα, μυρωδικά

Πριν από ένα περίπου μήνα παρουσίασα μια συνταγή με πάστα Lumaconi, τα υπέροχα κελύφη σαλιγκαριού που φτιάχνει ο οίκος Del Cecco της Ιταλίας. Το κελύφη ήτανε μαγειρεμένα στη σάλτσα (σύβραση) πιάτο περιελάμβανε και οκτάποδα.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Σήμερα επανέρχονται οι κοχλίες, αυτή τη φορά γεμιστοί με κιμά, και φουρνισμένοι.

Η γέμιση κατά βούλησιν. Εμένα μου αρέσει το χαρμάνι, δηλαδή μισό χοιρινό, μισό βοδινό. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, πράσινα μυρωδικά (μαϊντανός, κολίανδρος), τριμμένο παξιμάδι, κι ένα ασπράδι αυγού.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Χωρίς να τα βράσω, γεμίζω τα κελύφη και μετά τα περιχύνω με μια σάλτσα ντομάτα.

Προσθέτω βούτυρο για νοστιμιά και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Βγάζω από τον φούρνο και αφήνω να ηρεμήσει για 30 λεπτά.

Σερβίρω με υπέροχα παντζάρια και ένα ξινόμαυρο με προσωπικότητα. 

Υπογραφή: Ναπολέων Νέστωρ Ψαθάς 

*Ο Νίκος Μορόπουλος διατηρεί την ιστοσελίδα Panathinaeos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'