Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα

της Εύης Σκούρα Συνταγές

Οι συγκεκριμένες μπάρες είναι πολύ σοκολατένιες. Χρησιμοποιώ και σταγόνες σοκολάτας και πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Μπορούν να γίνουν μόνο με σταγόνες (240 γρ). Μπορούν, επίσης να γίνουν με άλλους ξηρούς καρπούς (χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια), ή με άλλα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, μύρτιλλα, γκότζι μπέρι, χοντροκομμένα βερίκοκα). Τηρώντας τις δοσολογίες που σας δίνω μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

Η συγκεκριμμένη ανάρτηση είναι από την συμμετοχή μου τον διαγωνισμό Food Blog Awards 2015 που διοργάνωσε το περιοδικό ΒΗΜΑGourmet

[photo: Εύη Σκούρα]
[photo: Εύη Σκούρα]

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, μέλι, φιστίκια και κράνμπερις

Συνολικός χρόνος:   30 λεπτά

Μερίδες:   40 κομμάτια

Υλικά

  • 1 και 1/3 φλυτζάνι (310 γρ.) ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι (400 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι (165 γρ.) φιστίκια Αιγίνης
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι (175 γρ.) κολοκυθόσπορο
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι ( 190 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερις
  • 2 και ½ φλυτζάνια (225 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 140 γρ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 και 1/2 κουταλιές κανέλλα
[photo: Εύη Σκούρα]
[photo: Εύη Σκούρα]

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα μελιού-ταχινιού στο μπωλ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ή, με το χέρι μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα ταψί 40Χ32cm. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε τις μπάρες για περίπου 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τις κόβουμε σε κομμάτια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'