Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γεμιστά με κιμά και …

του Νίκου Μορόπουλου Μαγειρικές ιστορίεςγεμιστά με κιμά, πέτσα από γουρουνόπουλο

Ήρθε το καλοκαιράκι και μαζί του ήρθαν και τα γεμιστά.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Τα σημερινά γεμιστά όμως έχουν μια ιδιαίτερη γεύση, που οφείλεται σε ένα ιδιαίτερο συστατικό, που είχα κρατήσει στον καταψύκτη από τα μαγειρέματα του χειμώνα: πέτσα από γουρουνόπουλο.

Αυτό το συστατικό συμβάλλει τόσο στη γεύση όσο και στην υφή της γέμισης και μου αρέσει ιδιαίτερα.

Ψιλοκόβω την πέτσα και την σωτάρω σε ένα ρηχό τηγάνι.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Στη συνέχεια την προσθέτω στο μίγμα της γέμισης, που είναι κιμάς χοιρινός και βοδινός, τσιγαρισμένα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια, σκόρδα, πράσινα μυρωδικά (μαϊντανός, κολίανδρο, δενδρολίβανο), και ολίγο ρύζι για να μαζέψει τα νερά, αλάτι, πιπέρι, και ολίγη πάπρικα.

Γεμίζω τις ντομάτες και τις πιπεριές, προσθέτω φρέσκια σάλτσα ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και ψήνω στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Η πέτσα είναι ζουμερή και λιπαρή, οπότε δεν χρειάζεται πολύ ελαιόλαδο, μια ιδέα για το άρωμα και μόνον.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Αφήνω να ηρεμήσουν για μισή ώρα και σερβίρω με ένα ασύρτικο από την Σαντορίνη.

Υπογραφή: Επαμεινώνδας Κύριλλος Φιλίστωρ

*Ο Νίκος Μορόπουλος διατηρεί την ιστοσελίδα Panathinaeos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'