Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Φαρφάλες με αρμύρα, ντομάτες και καπνιστή παλαμίδα

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςαλμύρα, παλαμίδα, ασύρτικο Σαντορίνης

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Η αρμύρα είναι ένα χορταρικό που μου αρέσει πολύ και μάλιστα όταν είναι τραγανιστή, και καταλαβαίνω τα βλασταράκια και τα φυλλαράκια. Για τον λόγο αυτό δεν την βράζω αλλά την συβράζω σε ελαιόλαδο με σκόρδο, και φρέσκιες ντομάτες. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και αρκετό ξύδι. Η οξύτητα ταιριάζει στο γευστικό μπουκέτο.

Σήμερα όμως έχω κι ένα προσκεκλημένο ξεχωριστό. Καπνιστή παλαμίδα, ιδίας παρασκευής. Σκέφτηκα λοιπόν να τα συνδυάσω όλα αυτά με μια πάστα και να φτιάξω ένα πιάτο θαλασσινό με πολύ ξεχωριστές γεύσεις.

Όπερ και έπραξα.

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Πρόσεξα να μην παραβράσουν οι φαρφάλες και τις άφησα στην κατσαρόλα με λίγο από το νερό τους και όλο το θαλασσινό μίγμα για να αφομοιώσουν τα αρώματα.

 Αφού ηρέμησαν οι φαρφάλες για 10 περίπου λεπτά, προσέθεσα λίγο ελαιόλαδο και σερβίρισα.  Δεν έβαλα τυρί γιατί δεν νομίζω ότι ταιριάζει.

Το γευστικό αποτέλεσμα ήτανε εξαιρετικό για τα δικά μου τα γούστα.

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Συνόδεψα το πιάτο με ένα ασύρτικο Σαντορίνης. Το μπουκέτο του πιάτου είναι έντονο, οπότε το κρασί πρέπει να έχει σώμα και οξύτητα περισσή.

Σαλβατόρε Μπονίτο έγραψεν.

Ο Νίκος Μορόπουλος διατηρεί την αγγλόφωνη ιστοσελίδα Panathinaeos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'