Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το μεζεδάκι της παρέας: σαρδέλες με πατάτες στον φούρνο

της Μαρίνας Μαυρομάτη Συνταγέςψάρια, ψαρομαζέδες, σαρδέλες στον φούρνο, εύκολες συνταγές με ψάρια, ψάρια στο φούρνο, γρήγορες συνταγές με ψάρια, θρεπτικές συνταγές, μεζεδάκια με σαρδέλες, μεζές θαλασσινός

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Σαρδέλες με πατάτες στον φούρνο!

Ένα φαγάκι με φρέσκα υλικά της εποχής, νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και οικονομικό!

 

Δόση : για 4 άτομα

Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη

Υλικά :

500 gr σαρδέλες
2 μεγάλες πατάτες
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
ελαιόλαδο παρθένο έξτρα
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. κάππαρη.          

Προετοιμασία :

Καθαρίστε τις σαρδέλες και αφαιρέστε τα κεφάλια. Αλατίστε τες και κρατήστε τες στην άκρη.

Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε ροδέλες. Στρώστε τες μέσα σε ένα πυρέξ, αλατίστε, πιπερώστε και ρίξτε ένα ζιγκ-ζαγκ ελαιόλαδο. Ψήστε τες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρέστε την φλούδα και τους σπόρους από την ντομάτα και κόψτε την σε κυβάκια.

Αφαιρέστε το κοτσάνι κα τους σπόρους από την πιπεριά και κόψτε την σε λωρίδες.

Τοποθετήστε τις σαρδέλες επάνω στις πατάτες και προσθέστε το σκόρδο κομμένο σε φετούλες, την ντομάτα, την πιπεριά και την κάπαρη. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο.

Ξαναβάλτε το ταψάκι στον φούρνο και ψήστε γιά ακόμη 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il laboratorio di mm_skg.

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίνας Μαυρομάτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'