Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ο φθινοπωρινός σοκολατένιος κορμός σας

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςκαλοκαιρινά επιδόρπια, επιδόρπια απλά, γρήγορα επιδόρπια, επιδόρπια με σοκολάτα και πορτοκάλι, συνταγές με πορτοκάλι και σοκολάτα, απλές συνταγές με πορτοκάλι και σοκολάτα, γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, δροσερό γλυκό, κορμός. μωσαϊκο

photo: Έυα Παρακεντάκη
photo: Έυα Παρακεντάκη

Έχετε καταλάβει την αδυναμία μου γι’ αυτόν τον συνδυασμό  όπου bitter σοκολάτα και πορτοκάλι απλά δεν μπορώ να αντισταθώ. Έχω όμως και μία καλή φίλη που πεθαίνει για αυτόν τον συνδυασμό ….Εκείνη και η εμμονή της με ενέπνευσαν να αντικαταστήσω την κλασσική κουβερτούρα με αυτό το απολαυστικό και όχι τόσο αμαρτωλό κομμάτι…Ονείρου…Απολαύστε το!!!

Υλικά

200 ml κρέμα γάλακτος (όλα τα λιπαρά)
300 γρ. σοκολάτα υγείας με πορτοκάλι
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι Λικέρ Πορτοκάλι έχω φτιάξει ένα για το blog και εσάς.Ή κονιάκ ή ρούμι ή άλλο ποτό ή λικέρ της αρεσκείας σας.
Ένα πακέτο γρ. μπισκότα Πτι μπερ
100 γρ φουντούκια, κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια ανάμεικτα

Εκτέλεση

 Σε μικρή κατσαρόλα και μέτρια φωτιά βάζουμε την κρέμα να ζεσταθεί . Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.Στο μπλέντερ σπάμε τους καρπούς μας και μαζί με τα  σπασμένα μπισκότα μας τα προσθέτουμε στο μείγμα και αφήνουμε περίπου 10 λεπτάκια να κρυώσει το μείγμα, το οποίο θα πήξει.

Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα και ρολάρουμε μέχρι να του δώσουμε σχήμα.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα και αφού πήξει στο ψυγείο.

Στόλισμα

100 γρ λευκή κουβερτούρα
γλυκό πορτοκάλι Γλυκό πορτοκάλι
50 γρ φουντούκια,κάσιους,αμύγδαλα,καρύδια

 

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε λευκή κουβερτούρα και αφού στολίσου με γλυκό πορτοκάλι και ολόκληρους καρπούς….περνάμε με το κουτάλι πάνω από τον κορμό δημιουργώντας γραμμές…και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς που τους έχουμε περάσει από το μπλέντερ!!

Καλή Επιτυχία!!!

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food site Eva In Tasteland.
 
photo: Έυα Παρακεντάκη
photo: Έυα Παρακεντάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'