Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Λινγκουίνι με φασόλια

του Νίκου Μορόπουλου Μαγειρικές ιστορίεςλινγκουίνι, φασόλια, λινγκουίνι με φασόλια, Ιταλία, αγροτική κουζίνα, cucina povera

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Το φασουλόρυζο το ξέρουμε όχι όμως και τα φασόλια με ζυμαρικά, αγαπημένο πιάτο της ιταλικής αγροτικής κουζίνας. Είναι πεντανόστιμο, είναι πανεύκολο και οι λάτρεις των οσπρίων θα το λατρέψουν!

Η Ιταλία έχει ένα γαστρονομικό πολιτισμό που υπηρετεί συστηματικά την απλότητα και την πάστα σε όλες τις μορφές και τα περιεχόμενα.

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Σήμερα εισάγω ένα πιάτο απλούστατο, νοστιμότατο, φθηνότατο, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των φασολιών και όχι μόνο.

Ετοιμάζω άσπρα φασόλια στην κατσαρόλα με λίγο σκόρδο λίγο κρεμμύδι, λίγο ντομάτα, λίγο πελτέ ντομάτας, καυτερή πάπρικα και δάφνη.

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Βράζω λινγκουΐνι για να βαστάνε (αλ ντέντε) και δεν τα σουρώνω εντελώς, προσθέτω φασόλια κατά βούληση και αφήνω το μίγμα να χάσει τα πολλά ζουμιά.

Σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα (παρμιτζιάνο ρετζιάνο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Βίβα Ιτάλια!

Τζιασίντο Φακέτι  έγραψεν (Δεκέμβριος 1965).

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του ελληνοαγγλικού blog Panathinaeos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'