Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Φουρτάλια ή φρουτάλια με λουκάνικο Μυκόνου στον φούρνο

του Νίκου Μορόπουλου Μαγειρικές ιστορίεςφρουτάλια, ομελέτα, ομελέτα στον φούρνο, Κυκλάδες

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Η φρουτάλια είναι μια καταπληκτική τούτι φρούτι συνταγή από τις Κυκλάδες νήσους,  που τρώγεται κάθε εποχή και συνεχίζει να σαγηνεύει.

Σήμερα φτιάχνω φρουτάλια με μυκονιάτικο λουκάνικο, ξερά κρεμμύδια, πατάτες, κολίανδρο φρέσκο, αλάτι, και πιπέρι. Δεν βάζω τυρί, γιατί το βρίσκω υπερβολικό. Το λουκάνικο έχει υπερ-αρκετό λίπος για να νοστιμέψει και αλάτι για να αλατίσει.

Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι η φρουτάλια σήμερα ψήνεται στο φούρνο, γιατί έτσι ψήνεται ομοιόμορφα, δεν θέλει γύρισμα, και είναι και πολύ ελαφρύτερη από την τηγανητή.

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Ξεκινάω με το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού σε ελαιόλαδο. Προσθέτω βραστές πατάτες κομμένες σε κομματάκια και ανακατώνω. Μόλις αρχίσει να τσιρίζει πολύ το μίγμα, προσθέτω το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές φέτες και χαμηλώνω την φωτιά.

 Αφού ροδίσουν οι ροδέλες και λειώσει το λίπος τους, σβήνω τη φωτιά, προσθέτω και τον κολίανδρο και αφήνω το μίγμα να ηρεμήσει.

 Χτυπάω τα αυγά, προσθέτω αλάτι και πιπέρι (λίγο αλάτι, γιατί το λουκάνικο έχει αρκετό) και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά.

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Ψήνω για 15 λεπτά σε φούρνο με θερμοκρασία 180 βαθμούς Κελσίου.

 Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να ηρεμήσει για 10 λεπτά.

Σερβίρω με μια φρέσκια σαλάτα και ένα πινό νουάρ.

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

*Αρχίδαμος Πιπινέλης, χρεωκοπημένος φυσιοδίφης στη νήσο Αμοργό,  έγραψεν (Ιανουάριος 1952)

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog Panathinaeos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'