Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τραγανά φιογκάκια νηστίσιμα με μέλι και κανέλα

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςγλυκά για την νηστεία, νηστίσιμα γλυκά, ζύμη, δίπλα. επιδόρπιο νηστήσιμο

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Αυτό το φύλλο το χρησιμοποιώ για να κάνω καλιτσουνάκια με χόρτο ή με φρέσκια μυζήθρα..πάντα όμως περισσεύει και όλοι περιμένουν τα τραγανά φιογκάκια.

Πολλές φορές τα φτιάχνω και μόνα τους. Είναι πολύ νόστιμα και τραγανά και την επόμενη μέρα. Όταν τα τηγανίζω φουσκώνουν από περηφάνια... κι εγώ μαζί τους.

Θα μπορούσαμε να τα περιγράψουμε και ως απλοϊκή μορφή του αγαπημένου γλυκού της δίπλας!

Σίγουρα είναι μία νόστιμη μελένια μπουκίτσα που θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για γλυκό την περίοδο της νηστείας.

Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε.

 Υλικά

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

 Για το φύλλο:

  •  250 γρ αλεύρι
  •  1/2 ποτήρι νερό
  •  2 κουταλιές ελαιόλαδο
  •  1 κ.γ αλάτι
  •  2 κ.σ χυμό λεμονιού
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ανοίγουμε μία λακουβίτσα στο αλεύρι και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά αρχίζουμε και ζυμώνουμε. O σκοπός μας είναι να κάνουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη.

Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε λεπτά φύλλα και κόβουμε λωρίδες που στην συνέχεια της χωρίζουμε σε μικρά

τετράγωνα τα οποία κάνουμε φιογκάκια.

 Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

 Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα

 Καλή Επιτυχία !

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food site Eva In Tasteland.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'