Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γαστρονομία αξιώσεων στο Première

της Κικής Τριανταφύλλη WikiΠαύλο Κυριάκης, Τάσος Στεφάτος, εστιατόριο Première, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γιώργος Στυλιανουδάκης, four hands, Athenaeum InterContinental

Μπακαλιάρος με κολοκυθάκι four hands [photo: Κική Τριανταφύλλη]
Μπακαλιάρος με κολοκυθάκι four hands [photo: Κική Τριανταφύλλη]

Τι περισσότερο μπορείς να ονειρευτείς για το Σαββατόβραδο από ένα εκλεκτό δείπνο εκτελεσμένο από τέσσερα ταλαντούχα χέρια, με τη συνοδεία εξαιρετικών κρασιών, τα φώτα της Αθήνας στα πόδια σου και στο βάθος να λάμπουν η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός;

Το περασμένο Σάββατο είχαμε την τύχη να απολαύσουμε ένα συναρπαστικό δείπνο στον τελευταίο όροφο του Athenaeum InterContinental. Το μενού four hands σχεδίασαν και εκτέλεσαν ο σεφ του Première μαζί με τον Τάσο Στεφάτο και την ομάδα της κουζίνας του καλού εστιατορίου.

Το καλωσόρισμα του Μιχάλη Νουρλόγλου στο Première [photo: Κική Τριανταφύλλη]
Το καλωσόρισμα του Μιχάλη Νουρλόγλου στο Première [photo: Κική Τριανταφύλλη]

Το δείπνο άνοιξε με amuse bouche (βούτυρο αρωματισμένο με τρούφα, φουαγκρά με σοκολάτα, μανιταρόπιτα και ταρτάκια με σαφράν και σύκο) και συνεχίστηκε με καπνιστό χέλι «brandade» με παντζάρι, χρένο, φρούτο του πάθους και άνηθο τουρσί με τη συνοδεία λευκού Cuvée Julien, Chateau Magneau (από τις ποικιλίες Sauvignon Blanc και Semillon).

χέλι
χέλι

Ακολούθησε η «Calamarata» με πέστο θαλασσινών και τσιπς από φύκι νόρι με Δρυός Μαλαγουζιά από το Κτήμα Καραδήμου και κατόπιν ψητό τοπιναμπούρ (αγκινάρα Ιερουσαλήμ) με νεροκάρδαμο, αχλάδι, καβουρδισμένο αμύγδαλο και σπιτική πρόβεια coppa με σέρι La Gitana, Hidalgo Manzanilla (από την ποικιλία Palomina).

Τα δύο κυρίως πιάτα ήταν ένα πραγματικό μάθημα αρμονίας υφών και γεύσεων. Ο αστακός μαγειρεμένος στο ζωμό του με χαμομήλι και χιόνι μαύρης ρόκας (ωωω) είχε στο πλάι του ένα φίνο λουκουμαδάκι γεμιστό με φρέσκο αστακό και συνοδευόταν με βιδιανό, τον (υπέροχο) Άσπρο Λαγό του Δουλουφάκη.

Αστακός [photo: Κική Τριανταφύλλη]
Αστακός [photo: Κική Τριανταφύλλη]

Προς τιμήν, εξάλλου, της 25ης Μαρτίου που ξημέρωνε σε λίγο, το δείπνο έκλεισε με ένα εξαιρετικό πιάτο: μπακαλιάρο με ρολάκια κολοκυθιού γεμιστά με τουρσί  και ένα ποτήρι Sauvignon Blanc Fume από το Κτήμα Καριπίδη. Μια ελαφριά μους τυριού αρωματισμένη με λεμόνι και παγωτό κακάο – καρύδα μας ξέπλυνε τον ουρανίσκο, ενώ μαζί της απολαύσαμε μερικές γουλιές μοσχάτου Άνθεμις ΕΕΟΣ Σάμου.

Αυτό το δείπνο ήταν το δεύτερο της σειράς των συνεργασιών που άνοιξε στις 17 Μαρτίου ο Μιχάλης Νουρλόγλου με τον Παύλο Κυριάκη και συνεχίζεται στις 31 Μαρτίου με τον εξαιρετικό Γιώργο Στυλιανουδάκη.

σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου
σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου
σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης
σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης

Οι δύο σεφ, ο Μιχάλης Νουρλόγλου και ο Γιώργος Στυλιανουδάκης  δημιούργησαν ακόμη ένα μενού που θα εκτελεστεί από τα τέσσερα ταλαντούχα χέρια τους και προτείνουν ιδιαίτερες γεύσεις, με την συνοδεία εξαίρετων οινικών επιλογών

  • Καλωσόρισμα
  • Φρέσκα χτένια με φάβα, κρεμμύδι και τρούφα (Dry Riesling, Markus Molitor)
  • Καλαμάρι με πάστα μίσο, φύτρες αρακά, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά εποχής (Ρητινίτης Nobilis, Γαία Οινοποιητική, Ροδίτης)
  • Καραβίδες ψητές με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte (Wild Ferment, Γαία Οινοποιητική, Ασύρτικο)
  • Σφυρίδα με γαλάκτωμα άγριων χόρτων, χλωροφύλλη θάλασσας, κάπαρη και λεμόνι (Cordillera, Miguel Torres, Chardonnay και Viognier)
  • Γάστριν, ο αρχαίος κρητικός μπακλαβάς (Bin 27, Fonseca Ruby Port, Ποικιλία: Tourinca Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca)
  • Ο Κύλινδρος, με σοκολάτα Guanaja, φιστίκια και παγωτό καραμέλα-μίσο (Bin 27, Fonseca Ruby Port)
  • Σοκολατάκια

Τιμή: 85 ευρώ / άτομο

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ

εστιατόριο Première
εστιατόριο Première

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'