Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Καλαμάρι γεμιστό

της Κικής Τριανταφύλλη Μαγειρικές ιστορίεςκαλαμάρια, WWF, WWF Ελλάς, γεμιστό καλαμάρι

© Photo: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb / WWF Greece
© Photo: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb / WWF Greece

Θα σας το ξαναπώ. Εκτός από όλα τα άλλα, ο Μαμαλάκης, ένας από τους πιο αγαπημένους παρουσιαστές ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων και η βραβευμένη σειρά «Μπουκιά και Συχώριο», είναι ο νέος πρεσβευτής της WWF στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία Fish Forward, που το έχει κάνει σκοπό του να μας ενημερώσει και να μας ευαισθητοποιήσει για την Υπεύθυνη Κατανάλωση Ψαρικών, την οποία οφείλουμε να έχουμε όλοι προτεραιότητά μας.

Τη δική του λοιπόν συνταγή για το καλαμάρι βρήκα στο «Fish Guide» και σας την παραθέτω. Γιατί είναι πεντανόστιμο φαγητό νηστίσιμο και της εποχής.

Με την ευκαιρία θα σας ξαναπώ ότι το «Fish Guide» είναι διαθέσιμο δωρεάν και ως εφαρμογή για κινητά (WWF Fish Guide app), για συσκευές Android και iOS, ενώ λειτουργεί και σε off line περιβάλλον, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Καλαμάρι γεμιστό

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 ½ κ. μεγάλα καλαμάρια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 600 γρ. ρύζι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • αλάτι/πιπέρι
  • οδοντογλυφίδες

Τρόπος μαγειρέματος

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια. Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια να αφήσουν τα υγρά τους και ανακατεύετε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι να μαραθεί. Ρίχνετε μπόλικο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και περιμένετε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε και αφήνετε για περίπου 15 λεπτά να βράζουν. Ξεπλένετε το ρύζι.

Χωρίζετε τη σάλτσα που μόλις ετοιμάσατε σε 2 κατσαρόλες. Στη μια προσθέτετε το ρύζι να βράσει μαζί με το περιεχόμενό της και να αποτελέσει τη γέμιση για τα καλαμάρια. Την άλλη την αφήνετε στην άκρη για να βράσετε τα γεμισμένα καλαμάρια. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια παίρνετε ένα-ένα τα καθαρισμένα καλαμάρια και αρχίζετε να τα γεμίζετε. Κλείνετε το κάθε καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα.

Μόλις γεμίσετε όλα τα καλαμάρια, ρίχνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αφήνετε να ζεσταθεί και τα σοτάρετε ένα-ένα. Το κάθε καλαμάρι που σοτάρετε, το μεταφέρετε μέσα στην 2η κατσαρόλα με τη σάλτσα. Όταν βάλετε όλα τα καλαμάρια στην κατσαρόλα, αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 30 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'