Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Δροσερή μαϊντανοσαλάτα: το πρασινωπό ντιπ της παρέας

της Μαρίνας Μαυρομάτη Συνταγέςνόστιμο ντιπ, εύκολο ντιπ, ντιπ, σαλάτα, μαϊντανός, δροσερή σαλάτα, ορεκτικό, συνοδευτικό κρεατικών, ορεκτικά για γεύματα

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Η μαϊντανοσαλάτα μου έχει μια ιστορία λίγο περίεργη. Δεν είχα ξανακούσει γι' αυτήν μέχρι την περασμένη 25η Μαρτίου. Είμασταν στον δρόμο για το εξοχικό και ακούγαμε κάποια εκπομπή στο ραδιόφωνο, όπου μεταξύ των άλλων κάποιος μίλησε για μαϊντανοσαλάτα.

Καθώς  είχαμε μια διαφωνία με τον Δ. ώς προς το αν θα φτιάξουμε σκορδαλιά ή όχι για να συνοδέψουμε τον τηγανητό βακαλάο, μόλις άκουσε για την μαϊντανοσαλάτα, μου λέει : αυτήν θα κάνεις! Μα καλά, πως θα κάνω κάτι που πρώτη φορά το ακούω;

Ας είναι καλά το google βέβαια, γκούκλαρα πάραυτα και ανακάλυψα σύντομα ότι η μαϊντανοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή συριανή συνταγή και βασικά συστατικά της είναι φυσικά ο μαϊντανός και το μπαγιάτικο ψωμί.

Μαϊντανό είχα μπόλικο, αλλά μπαγιάτικο ψωμί ούτε ψίχουλο! Έτσι αυτοσχεδίασα και χρησιμοποίησα βρασμένη πατάτα. Μας προέκυψε μια πολύ νόστιμη και δροσερή "αλοιφή", η οποία ταίριασε καταπληκτικά με τον τηγανητό βακαλάο.

Ταιριάζει επίσης με ψητά κρεατικά, αλλά είναι και πολύ νόστιμη σκέτη, απλά αλειμμένη επάνω σε φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι!

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Μαϊντανοσαλάτα

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Υλικά

  • 1 ματσάκι μαϊνανό
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. κουκουνάρια
  • τον χυμό απο 1 λεμόνι
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο παρθένο έξτρα
  • 1 κ.γ. κοφτό θαλασσινό αλάτι

Προετοιμασία

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε μεγάλα κομμάτια.

Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και ομογενοποιήστε. Το αλάτι και το ξύδι προσθέστε τα σταδιακά και ρυθμίστε την ποσότητα τους ανάλογα με το γούστο σας.

Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il laboratorio di Marina 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίνας Μαυρομάτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'