Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τηγανίτα με κουρκουμά για δίαιτα

της Εύης Σκούρα Συνταγέςτηγανίτες, πρωτεϊνες, κουρκουμάς, συνταγές για δίαιτα, γλυκά για διατροφή, γλυκά για δίαιτα, συνταγές για πρωινό, συνταγές νόστιμες με λίγες θερμίδες, θρεπτικές συνταγές

[photo: Εύη Σκούρα]
[photo: Εύη Σκούρα]

Το πρωινό, το βασικότερο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, τονώνει τον οργανισμό μας μετά την πολύωρη βραδινή νηστεία και του δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της ημέρας που ξεκινάει. Γι αυτό κι εμείς τρώμε σούπερ πρωινό σήμερα, πρωτεϊνική τηγανίτα με κουρκουμά.

Η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού μειώνει την όρεξη κατά την διάρκεια της ημέρας, αποτρέποντας έτσι την κατανάλωση ανθυγιεινών πρόχειρων τροφών. Επιπλέον μειώνει το στρες και ενισχύει την καλή διάθεση, την σωματική και νοητική εγρήγορση.

Και ποιο είναι το σωστό πρωινό; Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ένα πρωινό πλήρες είναι η ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλών λιπαρών στη σύστασή του. Η σημερινή συνταγή για πρωτεϊνική τηγανίτα με κουρκουμά, είναι ένα πολύ θρεπτικό πρωινό με λίγα λιπαρά και θερμίδες, το οποίο θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες και θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για γλυκό. Παράλληλα, θα ευεργετηθείτε από τα οφέλη που προσφέρει ο κουρκουμάς αλλά και το τζίντζερ, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στην συνταγή δεν δίνω καμία γλυκαντική ουσία, γιατί θεωρώ ότι μέλι με το οποίο περιχύνουμε τις τηγανίτες είναι υπέρ αρκετό.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Πρωτεϊνική τηγανίτα με κουρκουμά

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:  5 λεπτά

Μερίδες:   1

Υλικά

  • τα ασπράδια από 3 αυγά
  • 3 κουταλιές νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές γάλα της αρεσκείας σας (ζωικό ή φυτικό)*
  • ¼ – ½ κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
  • 1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικό)
  • ½ κουταλιά ελαιόλαδο, ή βούτυρο
  • 1/2 – 1 κουταλιά μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλιά κοπανισμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι και το τζίντζερ, σε ένα μπωλ.

Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και φροντίζετε να απλωθεί καλά σε όλο την επιφάνεια του τηγανιού.

Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα από την μια μεριά και να σταθεροποιηθεί.

Γυρίζετε την τηγανίτα για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά (χρησιμοποιήστε ένα πιάτο για να την γυρίσετε, είναι πολύ εύκολο έτσι).

Μόλις ψηθεί σερβίρετε σε πιάτο, περιχύστε τη με το μέλι, πασπαλίστε τη με τα καρύδια και συνοδέψτε τη με φρούτο της αρεσκείας σας.

Σημειώσεις

*ή μια γεμάτη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

ΥΓ. Το Σάββατο που μας πέρασε είχα την χαρά να επισκεφτώ την Berryland, μια φάρμα με υπερτροφές, λίγο έξω από την Χαλκίδα, όπου προμηθεύτηκα τα αγαπημένα μου μύρτιλλα και άλλα καλούδια. Γι αυτό όμως θα σας μιλήσω άλλη μέρα. Μέχρι τότε, φροντίστε να τρώτε ένα σωστό πρωινό!

* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο site της Εύης Σκούρα The Healthy Cook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'