Μπουκιές κοτόπουλο με τσορίθο και φρέσκα φασολάκια
Λατρεύω τα φρέσκα φασολάκια. Συνήθως τα απολαμβάνω βραστά με λάδι και λεμόνι.
Σήμερα όμως, το τσορίθο που ήρθε από την Ισπανία μου άλλαξε τα σχέδια.
Είχα στο ψυγείο και φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου, οπότε έδεσε το σχήμα.
Τσιγάρισα σε μεγάλο τηγάνι το τσορίθο και προσέθεσα τα μπουτάκια, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές.
Μετά από 5 λεπτά προσέθεσα τα βρασμένα φασολάκια και ανακάτεψα καλά. Προσέθεσα αλάτι και πιπέρι και έσβησα τη φωτιά, αφήνοντας το τηγάνι επάνω.
Μην αφήσετε τις μπουκιές να τσιγαριστούν πάνω από 5 λεπτά, θα στεγνώσουν και θα γίνουν λάστιχα.
Επίσης, τα φασολάκια θα πρέπει να είναι βρασμένα αλ – ντέντε επειδή θα μαγειρευτούν, έστω κα για λίγο με το τσορίθο και το κοτόπουλο.
Μετά από 10 λεπτά σερβίρω με ένα δροσερό ροδίτη και φρέσκο ψωμί.
Το πιάτο είναι ελαφρότατο, και πεντανόστιμο.
Εμένα μου αρέσει να προσθέτω στο πιάτο και τον χυμό από μισό λεμόνι, η οξύτητα πηγαίνει πολύ με την λιπαρότητα του τσορίθο.
Καλή σας όρεξη.
*Υπαγόρευσε ο Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν, στην Μαδρίτη της Ισπανίας, 27 Αυγούστου 1664.
Ο Νίκος Μορόπουλος διατηρεί το ελληνοαγγλικό blog Panathinaeos