Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Παραπούλια γιαχνί με κοτόπουλο

του Νίκου Μορόπουλου Μαγειρικές ιστορίεςπαραπούλια, λάχανο, κοτόπουλο

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

«Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια»

Λαϊκή Παροιμία

Τα παραπούλια είναι τα βλαστάρια που φυτρώνουν χαμηλά στο λάχανο, αφού κοπεί το κεφάλι.

Η σημερινή μου πρωινή επίσκεψη στην μανάβισσα (για την ακρίβεια είναι δύο αδελφές) με βρήκε να επιστρέφω στο σπίτι με μια σακούλα γεμάτη παραπούλια. Ήτανε τρυφερούδια, και φρεσκοκομμένα, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο αλλά νόστιμο πιάτο.

Ο κύριος τρόπος μαγειρέματος για τα παραπούλια είναι λίγο βράσιμο, αλάτι, λάδι, λεμόνι.

[photo: Νίκος Μορόπουλος]
[photo: Νίκος Μορόπουλος]

Εγώ πήρα το δρόμο της Ανατολής. Τα μαγείρεψα γιαχνί, κι έβαλα μέσα και κοτόπουλο.

Τσιγάρισα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και σκόρδο, έριξα τα παραπούλια (φρεσκοπλυμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια) και αφού μαράθηκαν  προσέθεσα μαϊντανό και βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, τσίλι και γλυκιά πάπρικα.

 Μετά τις δύο πρώτες βράσεις προσέθεσα το κοτόπουλο (σε κομμάτια) και άφησα ανοιχτή την κατσαρόλα στο 5 για περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρισα με φρέσκια σαλάτα λάχανο, και χυμό λεμονιού.

Τα ταπεινά φύλλα είναι νοστιμότατα, τρυφερότατα, και συνοδεύονται ταιριαστά από το φρέσκο λάχανο. Το ζουμερό κοτόπουλο προσθέτει την πρωτεΐνη στο διατροφικό πακέτο.

Συνιστώ το πιάτο ανεπιφύλακτα.

*Υπαγόρευσε η Ισιδώρα Ντάνκαν κατά την επίσκεψη της στην Ακρόπολη το 1921. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'