Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Brunch σημαίνει αλμυρές τηγανίτες με αβοκάντο

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςτηγανίτες αβοκάντο, αβοκάντο, θρεπτική διατροφή, συνταγές με αβοκάντο, αλμυρές συνταγές με αβοκάντο, δεκατιανό, ιδέες για θρεπτικό δεκατιανό, υγιεινό δεκατιανό, μπραντς, σνακ με αβοκάντο, σπιτικές τηγανίτες, τι να κάνω με το αβοκάντο, φτιάχνω τηγανίτες, νόστιμο σνακ

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Ωρα για brunch!

Το αβοκάντο αποτελεί και την πιό καλή πηγή υγιεινού «λίπους» για τις γυναίκες. Βέβαια άμα δεν σου αρέσει...  τι υγιεινό, ξε-υγιεινό, θα μου πεις,  και θα έχεις και δίκιο.

Αν όμως αγαπάς το αβοκάντο, υπάρχει περίπτωση να σου αρέσουν κι αυτές οι παράξενες τηγανίτες. Η υφή τους είναι εντελώς διαφορετική από όσες τηγανίτες γνωρίζουμε.

Δεν είναι παιχνιδάκι να τις γυρίσεις στο τηγάνι ώστε να ψηθούν και από τις δύο μεριές, γιατί σπάνε εύκολα. Δεν μπορείς να τις πιάσεις με το χέρι και να τις φας, γιατί είναι εύθρυπτες, άρα θα χρειαστείς μαχαιροπίρουνο. 

Ταιριάζουν πολύ με ντομάτα για δροσιά και ένα ωραίο κίτρινο γλυκό τυρί.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Αλμυρές τηγανίτες με αβοκάντο

Υλικα

  • 3 αυγά
  • ¾ φλιτζάνιού γάλα φρέσκο
  • 1 μεγάλο αβοκάντο ώριμο ή δύο μέτρια
  • 1 λάιμ, χυμός και ξύσμα 
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • ¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μέθοδος

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά σαν ομελέτα.

Στο μπλέντερ βάζουμε το αβοκάντο, το γάλα, το χυμό lime και το ξύσμα του. Πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να προκύψει μια αλοιφή.

Στο μπολ με τα αυγά προσθέτουμε το μίγμα του αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Συμπληρώνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.

Λαδώνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα και την ρίχνουμε δημιουργώντας έναν δίσκο. Το ίδιο κάνουμε για 2-3 ακόμα κουταλιές, προσέχοντας η μία να έχει απόσταση από την άλλη.

Ψήνουμε καλά από τη μία πλευρά και κατόπιν γυρίζουμε με προσοχή την τηγανίτα από την άλλη μέχρι να ροδίσει. Σε αυτό το στάδιο του γυρίσματος χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς οι τηγανίτες είναι πολύ εύθραυστες και μπορεί να σπάσουν. Το μίγμα είναι αφρώδες και μαλακό. Δεν σκληραίνει με το ψήσιμο όπως οι κλασσικές τηγανίτες που όλοι γνωρίζουμε. Δεν είναι δύσκολη η διαδικασία του ψησίματος, απλά χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή και επιμέλεια.

Καλή επιτυχία!

Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί το blog Food for Thought

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'