Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Grape 13, Ταξίδια οινικά

της Κικής Τριανταφύλλη WikiGrape magazine, τεύχος 13, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW

[photo: Grape magazine]
[photo: Grape magazine]

Μόλις κυκλοφορήσει το Grape, το (εξαιρετικό) free press για το κρασί που βγάζουν η Θάλεια Καρτάλη και η Πηνελόπη Κατσάτου, το πρώτο πράγμα που διαβάζω πριν και από το editorial (συγχωρήστε με, κορίτσια) είναι το κείμενο του Κωνσταντίνου Λαζαράκη.

Στο τελευταίο μιας μεγάλης σειράς άρθρων για το πάντρεμα κρασιού και φαγητού, ο πιο σημαντικός άνθρωπος του κρασιού στην Ελλάδα (και άρα ο πιο απενοχοποιημένος) γράφει: «Η εναέρια κυκλοφορία πάνω από το τραπέζι είναι επιβαρυμένη, γιατί δεν γνωρίζουμε κανένα καλύτερο τρόπο να περάσουμε ζεστά και να ταΐσουμε τις καρδιές μας. Αρα οι πρόγονοί μας, που κατέληξαν στα μικρά κοντά ποτήρια, επέλεξαν  σοφά. Τα κολονάτα ποτήρια είναι τέλεια για να τρως μόνο από το ένα πιάτο που έχεις μπροστά σου. Είναι μια μοναχική εμπειρία έτσι κι αλλιώς. Γιατί να στήσουμε τα ποτήρια σα να είναι ένα τείχος;», αναρωτιέται υπερασπιζόμενος τα μουσταρδοπότηρα.  

Εννοείται ότι είναι αδύνατο να παρεξηγήσει κανείς τον Λαζαράκη. Γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο πως «ένα κορυφαίο ποτήρι είναι ένα όργανο ακριβείας που επιτρέπει στο κρασί να αναπτύξει όλο του τον χαρακτήρα».  Και φυσικά αξίζει πραγματικά να διαβάσετε τα σχόλιά του εδώ. Και όχι μόνον αυτά.

Το 13ο τεύχος του Grape με το παραμυθένιο εξώφυλλο του Γιάννη Κουρούδη (k2design), έναν φευγάτο λευκό πύργο σε λαμπερό μπλε φόντο, έχει όπως συνήθως μια σειρά από σπουδαία άρθρα για το κρασί, αυτή τη φορά με την κοιλάδα του Λίγηρα και τη φινέτσα της να κυριαρχούν: «Τυλιγμένος σφιχτά στο κασκόλ μου και έχοντας κατεβάσει σκούφο μου μέχρι τα αυτιά, βγήκα στον σταθμό της Angers, Φλεβάρη μήνα. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη», γράφει ο Γρηγόρης Μιχαήλος DIP WSET και με το γοητευτικό του κείμενο μάς παίρνει μαζί του σε ένα ονειρικό ταξίδι.

«Στο τεύχος αυτό πραγματικά “ζηλέψαμε” τα κείμενα των συνεργατών μας και βάλαμε τα δυνατά μας και στα δικά μας», γράφουν οι εκδότριες στο editorial και σας ομολογώ ότι τα ζήλεψα κι εγώ αυτά τα γευστικά ταξίδια στα οποία μας καλούν επαγγελματίες του κρασιού όπως ο wine sommelier Γιάννης Καϋμενάκης, ο Γρηγόρης Κοντός DIP WSET και ο Νίκος Λουκάκης SL WSPC. Όμως τι να λέμε τώρα;

Κάντε αμέσως κλικ και ξεφυλλίστε online το τελευταίο τεύχος του περιοδικού αλλά και όλα τα προηγούμενα τεύχη. Αν πάλι θέλετε να το κρατάτε στα χέρια σας και να χαϊδεύετε το βελούδινο χαρτί του, έχετε απόλυτο δίκιο. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε όλα τα σημεία της διανομής του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'