Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Θεϊκή γεύση: Πένες με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςμακαρονάδα, ανοιξιάτικη μακαρονάδα, μακαρονάδα με σπαράγγια, κατσικίισιο τυρί, μακαρόνια σπεσιαλιτέ, μοναδική συνταγή για μακαρονάδα, σπέσιαλ συνταγή μακαρονάδα, πένες, σπαράγγια, κατσικίτσο τυρί, δείπνο για δύο, γεύμα για δυο, νόστιμη μακαρονάδα, θρεπτικό επιδόρπιο, γρήγορο πιάτο, εντυπωσιακό πιάτο ζυμαρικών, χειροποίητα ζυμαρικά

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
Τον χειμώνα τον αντέχω το πολύ έναν μήνα. Μετά κουράζομαι. Θέλω λουλούδια, μυρωδιές, πεταλούδες και ήλιο. Πολύ ήλιο για να κάνω φωτοσύνθεση. Η άνοιξη μου φτιάχνει τη διάθεση, καθώς όλα ηρεμούν και χρωματίζονται.
 
Στο μανάβικο σιγά σιγά έκαναν την εμφάνισή τους και τα εποχιακά λαχανικά και φρούτα (είδα και φράουλες, αλλά έλεος πια! Όχι ακόμα!), κι έσπευσα να αγοράσω άγρια σπαράγγια, τη μεγάλη μου αδυναμία. 
Τα άγρια σπαράγγια τα τρώω πρώτα με τα μάτια. Μου αρέσουν τόσο πολύ όπως τα βλέπω ισχνά και λεπτοκαμωμένα, που τα συμπαθώ εξ όψεως. Σχεδόν θέλω να τα βάλω στο βάζο να στολίσω το σπίτι.
Δεν έχω αγοράσει ποτέ μέχρι τώρα τα αδελφάκια τους τα καλλιεργημένα μιας και πιστεύω πως το μέγεθος στη συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ παίζει ρόλο...
Έφτιαξα, που λέτε, αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με σπαράγγια, ξύσμα λεμονιού και κρεμώδες γαλλικό κατσικίσιο τυρί πολύ καλής ποιότητας, που λιώνει και δημιουργεί την σάλτσα που τυλίγει τα ζυμαρικά. Γεύση; Θεϊκή!
Με σπαράγγια επίσης έχω φτιάξει παλιότερα μια καταπληκτική ομελέτα αλλά και μια πολύ εμφανίσιμη τάρτα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
 Ζυμαρικά με κατσικίσιο τυρί και σπαράγγια
Υλικά
  • 250 γραμμάρια πένες
  • 200 γραμμάρια σπαράγγια άγρια
  • 150 γραμμάρια κρεμώδες κατσικίσιο τυρί  
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Το ξύσμα ενός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν
 Μέθοδος
Πλένετε και καθαρίζετε τα σπαράγγια. Τα λυγίζετε με το χέρι και εκεί που σπάνε σημαίνει πως είναι το τρυφερό μέρος. Πετάτε τις ουρές και κρατάτε το επάνω μέρος  τους. Τα κόβετε σε κομμάτια στο μέγεθος των ζυμαρικών.
Σε μια κατσαρόλα με αύθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά όπως λέει η συσκευασία τους.
Περίπου 3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν και τα σπαράγγια για να ζεματιστούν και αυτά και να βράσουν. Δεν θέλουν παραπάνω χρόνο. Αν δεν νιώθετε ασφαλείς με αυτή τη διαδικασία και πιστεύετε πως θα τα παραβράσετε ή θα τα αφήσετε ωμά γιατί δεν θα συμβαδίσει ο χρόνος βρασμού των ζυμαρικών με αυτόν των σπαραγγιών, τότε μπορείτε να βράσετε τα σπαράγγια σε ένα μικρό ξεχωριστό κατσαρολάκι.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε το κατσικίσιο τυρί μέσα. Επίσης προσθέτετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών (περίπου ¼ φλιτζανιού), φρεσκοτριμμένο πιπέρι καθώς και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε να γίνουν ένα μίγμα και όταν συμβεί αυτό ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια και ανακατεύετε. Αν χρειάζετε προσθέτετε λίγο από τα ζυμαρικά έτσι ώστε να γίνει τόσο κρεμώδης όσο επιθειμείτε. Δοκιμάζετε και διορθώνετε στο αλάτι.
Σερβίρετε το φαγητό αμέσως!
Καλή επιτυχία!
Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί το blog Food for Thought

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'