Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σπαγγέτι με ραγκού κιμά και μελιτζάνες

της Μαρίνας Μαυρομάτη ΣυνταγέςΣπαγγέτι, ραγκού με κιμά και μελιτζάνες, μοσχαρίσιος κιμάς, μελιτζάνες, ξερή μυζήθρα

[Shutterstock]
[Shutterstock]

Είναι μια μακαρονάδα με καλοκαιρινό άρωμα και αγαπημένα υλικά. Φτιάξτε μια σάλτσα ραγκού με κιμά και μελιτζάνες, που συνδυάζεται υπέροχα με τα σπαγγέτι.

Αυτή η σπαγγετάτα (όπως τη λένε οι Ιταλοί), που γίνεται με σπαγγέτι νο5, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους... δοκιμαστές μου και έτσι επαναλήφθηκε αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι.

Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε

Σπαγγέτι με ραγκού κιμά και μελιτζάνες

Δόση: για 4 άτομα

Βαθμός δυσκολίας: μέτρια δύσκολο

Υλικά 

  • 400γρ σπαγγέτι, Νο5,
  • 400γρ μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα,
  • 2 μέτριες μελιτζάνες,
  • 3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες,
  • 1 κρεμμύδι,
  • 1 σκελίδα σκόρδο,
  • 1 τουφίτσα (5-6 κλωναρακια) μαϊντανό,
  • 2+4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο παρθένο,
  • 1 κ.τ.γ. πάστα κόκκινης πιπεριάς,
  • 1 γεμάτη κ.τ.γ. ντοματοπελτέ,
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
  • αλάτι

Προετοιμασία

Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και 4 λωρίδες κατά μήκος από την φλούδα τους. Κόψτε τες σε κυβάκια, βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε και αφήστε τες για μια ωρίτσα, να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Ρίξτε 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τις μελιτζάνες αφού τις ξεπλύνετε και τις στραγγίσετε καλά. Σοτάρετε για ένα δεκάλεπτο, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Ξεφλουδίστε τις ντομάτες βουτώντας τες για λίγα λεπτά πρώτα σε βραστό και έπειτα σε κρύο νερό. Αφαιρέστε το κοτσάνι και τους σπόρους και κόψτε τες σε κυβάκια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια σοτέζα ή σε βαθύ τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέστε τον κιμά και λίγο αλατάκι και σοτάρετε μέχρι να καβουρντιστεί. Προσθέστε την πάστα πιπεριάς, τον ντοματοπελτέ και το πιπέρι και σοτάρετε 1-2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και μισό φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήστε το ραγκού να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώστε υγρά (νερό) και ρυθμίστε το αλάτι. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέστε τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό.

Στο εν τω μεταξύ βάλτε τα σπαγγέτι να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό, αυστηρά al dente. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώστε τα, προσθέστε τα στο σκεύος με την σάλτσα και αναμείξτε. Αφήστε να σταθούν ενα δεκάλεπτο να νοστιμίσουν.

Σερβίρετε τα σπαγγέτι με κιμά και μελιτζάνες ζεστά. Μπορείτε να τα γαρνίρετε με τριμμένο σκληρό τυράκι (θα πρότεινα ξηρή μυζήθρα).

Προτεινόμενο κρασί: Συνοδέψαμε το φαγητό με ένα δροσερό Frascati

Η Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il Laboratorio di Marina

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίνας Μαυρομάτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'