Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Αβοκάντο με γιαούρτι και βάλε... φαντασία

της Εύης Σκούρα Συνταγέςαβοκάντο, κρέμα αβοκάτο γιαούρτι, γιαούρτι αβοκάντο, ιδέες για πρωινό, ιδέες για σνακ, ελαφρύ βραδυνό, υγιεινή διατροφή, συνταγές νόστιμες με λίγες θερμίδες

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Σήμερα σας έχω ένα συνδυασμό αβοκάντο με γιαούρτι ο οποίος μπορεί να δουλέψει ως πρωινό ή ως σνακ, ή ως ελαφρύ βραδινό, ανάλογα με τι θα το συνοδεύσεις.

Πρόκειται για μια απλή, αλλά πολύ υγιεινή και εύκολη ιδέα, ώστε να έχεις ποικιλία στην διατροφή σου, και να μπορείς να το συνδυάσεις με αλμυρό ή γλυκό, ανάλογα με την διάθεση σου και την ώρα. Να, λοιπόν, άλλος ένα τρόπος να χρησιμοποιήσεις αυτό το μαγικό τρόφιμο, το αβοκάντο.

Το αβοκάντο με γιαούρτι με την μεταξένια υφή, μπορεί να συνδυαστεί και με πολλά άλλα toppings, από αυτά που σας προτείνω εγώ. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε συνδυασμούς με φρούτα και λαχανικά εποχής, σπιτικές μαρμελάδες και ότι άλλο τραβά η όρεξη σας.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Αβοκάντο με Γιαούρτι

Χρόνος προετοιμασίας:   5 λεπτά

Μερίδες:   2

Υλικά

Για τη βάση

  • 170γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 150γρ. ώριμο, καθαρισμένο αβοκάντο

Για την αλμυρή εκδοχή

  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1 κουταλάκι χυμό λάιμ

Προτεινόμενα συνοδευτικά: αλατισμένος και καβουρδισμένος κολοκυθόσπορος, ραπανάκια και φρέσκος κόλιανδρος, τοματάκια, κόλιανδρος και κρεμμύδι

Για τη γλυκιά εκδοχή

  • 1-2 κουταλιές μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Προτεινόμενα συνοδευτικά: φράουλες, ή άλλα φρούτα εποχής, σπιτική μαρμελάδα, γκρανόλα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μούλτι ή του μπλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο και το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την αλμυρή ή γλυκιά εκδοχή και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα.

Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με συνοδευτικά της επιλογής μας.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα, αλλά μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Μπορεί να χάσει το πράσινο χρώμα του, αλλά η γεύση του δεν θα αλλάξει.

Η Εύη Σκούρα διατηρεί το ελληνοαγγλικό blog The Healthy Cook

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'