Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ομελέτα με κολοκυθοανθούς και φέτα

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςαβγά, ομελέτα, κολοκυθοανθοί, φέτα

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Κατ’ αρχάς θέλω να το ξακαθαρίσω, η φωτογραφία αδικεί κατάφωρα αυτό το υπέροχο απλό καλοκαιρινό φαγάκι.

Η ομορφιά του κρύβεται στη νοστιμιά του, όχι στην εικόνα που δεν κατάφερα να αποδώσω όπως της πρέπει. Οσο για τη συνταγή που θα σας πω αμέσως τώρα είναι προϊόν αλληλεπίδρασης.

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Τι εννοώ; Ηρθε χθες ένα πεσκέσι για ομελέτα: κολοκυθοανθοί και αγγουράκι από τον κήπο της θείας της Ολγας, και αβγά από τις κότες της, που με …συμπαθούν ιδιαίτερα αφού κάθε απόγευμα τους στέλνω πεσκέσι το φρούτο τους, ξέρετε τώρα φλούδες από πεπόνι και ροδάκινα, που φροντίζω να έχουν και σάρκα για να τις ευχαριστήσω όσο μπορώ περισσότερο.

Και ήταν τόσο λαχταριστά τα λουλούδια που δεν άντεξα, ανέβασα τη φωτογραφία στο Facebook, και να μετά σωρό οι προτάσεις από κάτω!

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Από την Κύπρο η Δέσποινα μού είπε να γεμίσω τα λουλούδια με φέτα και χαλούμι (που δεν είχα οπότε αναβάλλεται η εκτέλεση), να τα βουτήξω σε κουρκούτι και να τα τηγανίσω.

Αλλά η πιο εύκολη συνταγή ήρθε από φίλο στη Φωκίδα, απέναντι: να φτιάξω ομελέτα αφού γεμίσω τα λουλούδια με φέτα, πράγμα το οποίο και έγινε πάραυτα, και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα αφού αυτό τον καιρό βρίσκεις εύκολα λουλούδια.

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Λοιπόν, καθαρίζουμε προσεκτικά τα λουλούδια (τα ρίχνω για λίγο σε νερό με ξύδι γιατί έτσι φεύγουν τα ζουζουνάκια που σίγουρα είναι κρυμμένα εκεί μέσα), αφαιρούμε το κοτσανάκι και τον ύπερο του ανθού και τα αφήνουμε την άκρη.

Γεμίζουμε τα λουλούδια  με κομματάκια φέτας και τα αραδιάζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει εν τω μεταξύ λίγο λάδι να κάψει. Με μια σπάτουλα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη μεριά (δεν είναι απαραίτητο).

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Σε ένα μπολ σπάμε τέσσερα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο νερό. Χτυπάμε και αδειάζουμε στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να πήξει η ομελέτα. Αυτό ήταν όλο.

Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί και μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'